Witold Kepinski - 15 september 2021

PLTFRM lanceert verticale zakelijke marktplaats voor IT-diensten

PLTFRM lanceert verticale zakelijke marktplaats voor IT-diensten image

PLTFRM lanceert haar verticale B2B marktplaats, waarmee het bedrijf de vraag naar en het aanbod van IT-diensten, duidelijk en transparant bij elkaar brengt. PLTFRM speelt in op de huidige ‘verticale marktplaats trend’ en ontsluit met haar online marktplaats het grootste aanbod van ‘IT as a Service’ dienstverlening, geleverd door een netwerk van grotendeels Nederlandse dienstverleners die koploper zijn in hun vakgebied of specialisme.

“PLTFRM is een verticale B2B marktplaats, wat inhoudt dat we IT vraagstukken invullen met specialistische partijen. De marktplaats is een digitale etalage waar het zoeken en vinden van de juiste IT-dienst wordt vereenvoudigd door alle partijen bij elkaar te brengen. PLTFRM regisseert de samenwerking onafhankelijk, transparant en datagedreven", aldus Jasper Fioole (foto), mede-oprichter PLTFRM.

Op een verticale marktplaats worden vraag en aanbod binnen een specifieke niche verbonden en samengevoegd op één platform. Het resultaat hiervan is enerzijds een klantervaring die veel meer vereenvoudigd is. Anderzijds krijgen zowel opkomende als gevestigde bedrijven en leveranciers meer zichtbaarheid en de kans om met nieuwe klanten in contact te komen. Op de online marktplaats van PLTFRM worden IT-diensten zoals cloud, security, circulaire IT en software development aangeboden.

Fioole: “Bedrijven en overheden transformeren steeds vaker van een beheerorganisatie naar een regieorganisatie en nemen IT af als een dienst, in plaats van dit zelf in huis te hebben. Door op de marktplaats de koplopers uit de markt bij elkaar te brengen, vergroot je de keuzevrijheid bij het inkopen van IT services en wordt de markt voor IT-dienstverlening gedemocratiseerd”.

Building a platform - de toekomst van IT

De oprichters van PLTFRM, Jasper Fioole, Sander Ellerman en Rolf van Anholt, startten in 2020 met de bouw van hun online portalen. Hierbij stonden het inzetten van ‘as a Service’ diensten en het gebruik van het eigen leveringsmodel voorop. Alle software draait in de cloud en door de inzet van haar eigen partners voor onder andere product ownership, PR en security, is de startup in rap tempo opgetuigd.

PLTFRM Partner Launch Event

Op 15 september organiseert het bedrijf haar PLTFRM Partner Launch Event, waar het, naast het lanceren van de verticale B2B marktplaats, ook de PLTFRM partners aankondigt. Onder andere Sentia, It’s Value, Uniserver en Duppal maken onderdeel uit van het reeds 50 partners tellende netwerk van PLTFRM, waarmee het bedrijf zo’n 150 verschillende diensten kan leveren. PLTFRM biedt hiermee een alternatief voor traditionele IT-outsourcing bij één enkele leverancier. Voor het einde van 2021 wilt het bedrijf haar partner netwerk uitbreiden en een breed klantenportfolio hebben.

Dutch IT Channel maakt een video verslag van het PLTFRM Partner Launch Event. Binnenkort is dit verslag te bekijken op dutchitchannel.nl en executive-people.nl.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!