Wouter Hoeffnagel - 01 maart 2022

VMware kondigt nieuwe producten aan op MWC

VMware kondigt nieuwe producten aan op MWC image

VMware kondigt op Mobile World Congress 2022 producten en samenwerkingen aan die serviceproviders helpen hun netwerken sneller te moderniseren en met nieuwe services nieuwe verdienmodellen te introduceren. Denk hierbij aan nieuwe producten op het gebied van apps, het RAN en de edge.

"Terwijl telecombedrijven over de hele wereld 5G-netwerken bouwen, creëren ze nieuwe diensten die de manier waarop we werken en leven zullen veranderen", zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux bij VMware. “Met de multi-cloudaanpak van VMware kunnen onze klanten zich onderscheiden tijdens deze verschuiving die eens per generatie plaatsvindt. Het helpt hen te innoveren - van de core en het RAN tot de edge en de cloud - en geavanceerde diensten te leveren om hun business vooruit te helpen."

Moderne app-transformatie voor telco

Verschillende serviceproviders zetten het VMware Telco Cloud Platform in:

VMware werkt ook samen met andere organisaties om het testen en valideren van oplossingen van derden op het Telco Cloud Platform te stroomlijnen. Dell, Oracle en VMware hebben bijvoorbeeld een gevalideerd ontwerp gemaakt dat een blauwdruk biedt voor het bouwen van een schaalbare 5G-kern op standaard infrastructuur. De oplossing verkort de duur van netwerkimplementaties door de tijd te verminderen die nodig is voor het ontwerpen, testen en integreren van componenten van meerdere partners. Lees meer in de aankondiging van Dell.

RAN-modernisering

Veel serviceproviders zijn bezig met RAN-modernisering, zoals de overgang naar vRAN of Open RAN, of hebben plannen om dat te doen. Daarbij werken ze samen met verschillende RAN-leveranciers om aan specifieke behoeften te voldoen.

VMware werkt met een breed ecosysteem van RAN-leveranciers om de interoperabiliteit van hun oplossingen met VMware Telco Cloud Platform RAN te testen en te valideren, zodat service providers dat niet hoeven te doen. In plaats daarvan kunnen ze eenvoudig RAN-functies van verschillende leveranciers draaien en beheren op een platform dat is gebouwd en geoptimaliseerd voor het RAN.

VMware en HCL, een VMware-partner sinds 2008, kondigen aan dat ze hun samenwerking uitbreiden om geïntegreerde oplossingen te leveren voor serviceproviders over de hele wereld. HCL breidt zijn Cloud Smart-portfolio van diensten, aangedreven door VMware-technologie, uit met ondersteuning voor VMware Telco Cloud – 5G Core en VMware Telco Cloud RAN. Daarnaast zet HCL een speciaal lab op om de implementatie van deze oplossingen over de netwerken van klanten te stroomlijnen. Lees hier meer.

Programmeerbaarheid van het netwerk

In O-RAN-architecturen host de RAN Intelligent Controller (RIC) apps die nieuwe mogelijkheden bieden, zoals automatisering, netwerkoptimalisatie en service-customization. VMware RIC is nu beschikbaar en host zowel near-realtime applicaties (xApps) als niet-realtime applicaties (rApps) die zijn gebouwd door een groeiend ecosysteem van externe softwareontwikkelaars.

Moderne serviceproviders werken met VMware om VMware RIC te testen en te implementeren in hun netwerk. Vodafone heeft bijvoorbeeld onlangs een proof-of-concept afgerond om een efficiënter spectrumgebruik mogelijk te maken. Ze draaiden een nieuwe app van Cohere Technologies genaamd de Spectrum Multiplier op VMware RIC, verbonden met een Capgemini 5G RAN. Hierdoor verdubbelde Vodafone de spectrale efficiëntie van 5G en effectief de capaciteit van de celsite, met behulp van Cohere's xApp-intelligentie. Lees meer over deze proof of concept en Vodafone's O-RAN-journey in deze blogserie.

De programmeerbaarheid van het netwerk reikt verder dan het RAN. De gevirtualiseerde routeringsoplossing van Arrcus, Arrcus ACE 2.0, is voortaan interoperabel met VMware Telco Cloud Platform. Serviceproviders kunnen zo de programmeerbaarheid van hun netwerken vergroten en deze tot aan de edge uitbreiden. Op de VMware-stand op Mobile World Congress 2022 demonstreert SoftBank hoe het deze oplossing gebruikt om zijn visie op 5G Mobile User Plane-ondersteuning te realiseren.

Enterprise transitie naar de edge

Enterprise-klanten verplaatsen moderne app-workloads actief naar de edge. Ze zetten in op 5G om deze reis te versnellen en op private 5G als basis. Daarom werkt VMware samen met verschillende partners om private networking-oplossingen te leveren aan serviceproviders die zij op hun beurt kunnen leveren aan enterprise-klanten.

ASOCS, Druid en VMware onthullen bijvoorbeeld een gevalideerd ontwerp voor private mobiele netwerken. Zakelijke klanten kunnen hiermee beschikken over veiligere 5G-connectiviteit aan de edge. ASOCS CYRUS RAN en Druid Raemis Core, die draaien op VMware's Edge Compute-stack, leveren een Private 5G-oplossing. Lees hier meer over ons gevalideerde ontwerp in samenwerking met ASOCS en Druid.

Daarnaast introduceren STL, ASOCS en VMware een 5G enterprise-oplossing die een on-premises, volledig gevirtualiseerd en open RAN biedt. Met STL's Garuda, een slimme 5G indoor small cell, kan deze oplossing worden gehost naast de IT-infrastructuur van een onderneming op commerciële off-the-shelf (COTS) servers, aansluitend op de bestaande infrastructuur van een onderneming.

VMware SASE

Ten slotte voegen serviceproviders VMware SASE toe aan hun portfolio van beheerde oplossingen:

Lees ook meer over andere VMware aankondigingen tijdens MWC 2022:

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 SLTN Vierkant
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!