Wouter Hoeffnagel - 06 april 2022

Open Line Group lijft Connected Data Group in

Open Line Group lijft Connected Data Group in image

Leverancier van managed cloud services Open Line neemt Connected Data Group, aanbieder van data- en analytics diensten die de digitale transformatie stimuleren, over. Het bedrijf is sinds 16 maart volledig geïntegreerd in Open Line. De beide ondernemingen werkten al meerdere jaren intensief samen.

Connected Data Group is gevestigd met haar kantoor en opleidingscentrum in Culemborg en werd in 2017 opgericht door Erik Fransen en Antoine Stelma. De onderneming biedt Data- en Analytics-services in samenwerking met een aantal technologiepartners. Het bedrijf is gespecialiseerd in Data Management & Data Governance, Agile Data Architecturen en Analytics & Business Intelligence. Naast de twee directeuren werken zes Data & Analytics professionals bij Connected Data Group.

Meer waarde uit data

Emile Stam, CCO van Open Line, is trots op de integratie van Connected Data Group in de eigen organisatie. “Met Connected Data Group kunnen we inspelen op de wens van klanten om meer waarde uit data te halen. Onderwerpen als Agile Data Architecturen, Business Intelligence, Data Science en Data Management & Governance behoren tot de kern van de kennisset van Connected Data Group, waarbij hun professionals kunnen terugvallen op vele jaren ervaring bij toonaangevende klantorganisaties.”

Stam geeft aan dat data, informatie en analytics thema’s zijn die zonder uitzondering hoog op de strategische agenda staan. “Met de aanvulling van Connected Data Group zijn wij ervan overtuigd dat we onze opdrachtgevers nog beter en completer van dienst kunnen zijn.” Ook het feit dat Connected Data Group zelf trainingen en opleidingen aanbiedt is een aanwinst voor Open Line, legt Stam uit. Hij wijst hierbij op de Connected Data Academy op, die data- en analytics-professionals opleidt. "Dit biedt ook de klanten van Open Line nu de mogelijkheid om aan opleidingen, trainingen, en workshops op maat deel te nemen", aldus Stam.

Connected Data Group blijft actief onder de eigen naam, met als ondertitel ‘een Open Line Company’. De beide oprichters blijven werkzaam binnen de organisatie.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!