Redactie - 06 juli 2022

Infinigate neemt de Nuvias Group over

Infinigate neemt de Nuvias Group over image

Infinigate Group, de pan-Europese distributeur met toegevoegde waarde (VAD) van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft de voorgenomen overname aangekondigd van de Cyber Security en Secure Networking-activiteiten van Nuvias Group om een pan-Europese krachtpatser op het gebied van cyberbeveiliging te creëren. De fusie van de twee zeer succesvolle bedrijven vestigt Infinigate's plaats als een toonaangevende VAD gericht op cyberbeveiliging in Europa met een verwachte omzet van 1,4 miljard euro. Onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, wordt de afronding in het vierde kwartaal verwacht.

Deze acquisitie zal een platform creëren voor aanhoudende groei boven de markt in EMEA, waarmee de leidende positie van Infinigate in Europa op het gebied van Cyber Security, Secure Networking en Secure Cloud wordt versterkt, en bedient de marktsegmenten van MKB tot Enterprise en Service Providers. Vanwege de toegenomen relevantie, grotere geografische voetafdruk en uitgebreide leveranciersportfolio, streeft Infinigate ernaar om jaarlijks met meer dan 20% te blijven groeien.

De Nuvias Group, opgericht door Rigby Private Equity in 2015, heeft een sterke geschiedenis in VAD en begon 45 jaar geleden aan zijn oorspronkelijke handelsreis. Het is gespecialiseerd in cyberbeveiliging en intelligente netwerken met een reeks innovatieve diensten en oplossingen die zijn ontworpen om het succes van klanten te verzekeren en de groei van partners en leveranciers te versnellen.

Infinigate Group heeft een trackrecord van consistente jaar-op-jaar groei sinds de oprichting in 1996 - iets wat het toeschrijft aan zijn duidelijke klantgerichte benadering. De unie van de twee VAD's zal het beste van twee werelden combineren.

Klaus Schlichtherle, CEO van Infinigate Group zei: “Infinigate zal nog relevanter en krachtiger worden. We zullen een sterkere geografische voetafdruk hebben, vooral in de kernmarkten in Europa, waar we een sterke positie zullen hebben in 18 landen. Onze complementaire leveranciersportfolio's zullen een enorme kans voor groei creëren. En door zoveel bekwame mensen samen te brengen, kunnen we veel nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden creëren in een snelgroeiend bedrijf. Infinigate blijft een opwindende plek voor talent dat waarde toevoegt en een plek om competenties, carrières en kansen te ontwikkelen.”

Simon England, CEO van de Nuvias Group zei: “We zijn verheugd over het bundelen van onze krachten en het combineren van onze middelen om het bedrijf en de teams naar de volgende fase van groei en uitbreiding te brengen. Beide bedrijven waarderen hun mensen als hun meest kritische bezit, en de sleutel tot het belonen van klant- en leverancierservaringen in gespecialiseerde distributie.”

Infinigate Group en Nuvias Group hebben beide toonaangevende portfolio's in Cyber Security voor de MKB-sector - wat de groei verder zal versnellen. Beide bedrijven zijn VAD's met uitstekende services en bieden de beste services (training, pre-sales, ondersteuning, enz.) Voor klanten en leveranciers. En omdat ze beiden al tientallen jaren gespecialiseerd zijn in Cyber Security, Secure Networking en Secure Cloud, vertegenwoordigt hun alliantie een uitzonderlijk hoge competentie en expertise. Gecombineerd krijgen ze een nog betere klanttoegang en kunnen ze de klantrelaties verder versterken.

“Na het sluiten van de transactie streven we ernaar om de gezamenlijke onderneming jaarlijks met meer dan 20% te laten groeien, en we zullen zowel bestaande als nieuwe klanten op een gecoördineerde manier blijven aanspreken. Nuvias en Infinigate hebben zeer vergelijkbare strategieën en zullen hier constant op gefocust blijven”, legt Schlichtherle uit.

De overname zal de aanwezigheid van Infinigate Group in het VK, Frankrijk, de Benelux en Scandinavië aanzienlijk verbeteren, evenals Zuid-Europa bestrijken en de markt in Oost-Europa betreden. De sterke basis van Infinigate in Duitsland en Nuvias in het VK is een voorbeeld van de complementaire portefeuilles. En bovendien brengt Nuvias Group zijn zakelijke klantensegment.

Infinigate Group zal zijn uitgebreide leveranciersbestand bedienen met verbeterde relevantie, best-in-class uitvoering en een verbeterd digitaal platform voor verdere innovatie en groei en het verbeteren van zijn prestaties.

De Unified Communications-activiteiten van Nuvias Group (Nuvias UC) maken geen deel uit van de transactie en zullen een afzonderlijke entiteit zijn onder de blijvende eigendom van Rigby Group. Rigby Private Equity wordt aandeelhouder van de Infinigate Group.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!