Wouter Hoeffnagel - 14 juli 2022

Amare theater Den Haag kiest voor Aruba-technologie

Amare theater Den Haag kiest voor Aruba-technologie image

Het nieuwe performing arts centre Amare in Den Haag brengt het Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium en het Residentie Orkest samen onder één dak. Om alle studenten en gasten een optimale ervaring te kunnen bieden, bijvoorbeeld met additionele digitale toepassingen tijdens voorstellingen, is toegang tot een stabiel, veilig en snel draadloos netwerk belangrijk. Amare kiest hierbij voor de end-to-end-oplossingen van Aruba.

Het project is door Amare uitgevoerd in samenwerking met Fourtop ICT en The Networkers. Fourtop ICT is gespecialiseerd in het leveren en onderhouden van de complete IT-omgeving, en was tijdens dit project verantwoordelijk voor het beheer en de ondersteuning van de cloud en het netwerk. De implementatie van Fourtop’s cloudwerkplek Cloudine optimaliseert de gebruikerservaring door samenwerking te vereenvoudigen. Daarnaast zorgen de oplossingen van The Networkers ervoor dat bezoekers altijd en overal verbinding maken zonder functionaliteiten te verliezen.

Beveiligde toegang tot het netwerk

Met de Aruba-architectuur is toegang gedefinieerd en gesegmenteerd. Hierdoor kan Amare functioneren als een studieplek, kan het bezoekende productiebedrijven hosten en tevens dienen als plek voor anderen om te werken of te ontspannen. De connectiviteit met het netwerk wordt mogelijk gemaakt door een architectuur met meer dan 450 Wi-Fi 6-toegangspunten van Aruba voor binnen en buiten, AirWave Network Management en ClearPass Policy Manager voor geautomatiseerde toegangscontrole. Het onderliggende LAN heeft een uniforme architectuur met Aruba CX-kern. Het netwerk kan worden opgeschaald naarmate het aantal mensen in het gebouw toeneemt, van een paar honderd mensen tijdens de repetities tot meer dan 5.000 tijdens voorstellingen.

“Beveiliging is essentieel voor ons. Dankzij de Aruba-technologie kunnen wij onze aandacht richten op het definiëren van beleid voor wie en wat zich kan verbinden met het netwerk. Het is voor ons erg belangrijk om dat goed in kaart te hebben en omdat we nu minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van het draadloze netwerk, kunnen we hier meer tijd aan besteden”, vertelt Amir Shahali, Network Infrastructure Manager bij Amare.

Het versterken van controles

Het ontwerp van het nieuwe WLAN zorgt voor een netwerk dat optimaal schaalbaar en zeer multifunctioneel is. Er zijn duidelijke regels voor medewerkers, studenten, leveranciers en publiek. Het Amare theater en het Koninklijk Conservatorium hebben afzonderlijke netwerken gecreëerd op basis van de nieuwe Aruba-architectuur. Het team heeft hiermee een multi-zone-omgeving gebouwd waarin de eduroam SSID van het Koninklijk Conservatorium in het hele gebouw beschikbaar is, evenals Amare SSID’s. Elke toegangspoort binnen het netwerk is gesegmenteerd, zodat wanneer een netwerkcomponent wordt hackt, er geen toegang is tot de andere componenten binnen het netwerk.

De mogelijkheid tot smart building management

Het nieuwe performing arts centre Amare voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van design. Het is BREEAM-gecertificeerd en bevat tal van slimme beheersystemen. Het netwerk ondersteunt bijvoorbeeld omgevingssensoren, CCTV en digitale deursloten. Toegang tot delen van het gebouw kan worden beperkt op basis van netwerkreferenties. Op langere termijn is het de bedoeling om apps te maken voor kamerboekingen en bewegwijzering, en voor de operationele teams om onderhouds- en schoonmaakroosters te controleren. De Aruba-technologie zal hierin een belangrijke component zijn. Het open karakter van de Aruba-architectuur vereenvoudigt de integratie van applicaties van derden.

SLTN Vierkant SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Arctic Wolf BW gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!