Witold Kepinski - 03 september 2022

SAP kondigt Dominik Asam aan als nieuwe CFO

SAP kondigt Dominik Asam aan als nieuwe CFO image

SAP heeft aangekondigd dat de Raad van Toezicht van SAP Dominik Asam heeft benoemd tot CFO en lid van de Raad van Bestuur van SAP SE. Asam start op 7 maart 2023 en komt naar SAP vanuit zijn huidige rol als CFO en lid van het Executive Committee bij Airbus.

"Dominik Asam is een veelzijdige en ervaren leider op het gebied van wereldwijde financiën en technologie, en daarmee de juiste persoon om de succesvolle cloudtransformatie van SAP voort te zetten", zegt Hasso Plattner, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SAP SE. functies bij Goldman Sachs, Siemens en Infineon naast Airbus. "Ik maak van deze gelegenheid gebruik om Luka Mucic nogmaals te bedanken voor zijn 26 jaar toewijding en service aan SAP, voor het leggen van de sterke basis waarop Dominik zal bouwen en voor zijn leiderschap bij het verzekeren van een naadloze overgang."

Zoals eerder aangekondigd, blijft Luka Mucic tot 31 maart 2023 lid van de SAP SE Executive Board.

Dominik Asam kwam in april 2019 bij Airbus van Infineon Technologies AG uit München, waar hij sinds 2011 CFO was. Bij Airbus hielp Asam het bedrijf door de COVID-19-pandemie te loodsen en tegelijkertijd de bedrijfstransformatie en innovatie te stimuleren.

Dominik Asam is tevens lid van de Raad van Commissarissen van Bertelsmann. Hij heeft een Master in Bedrijfskunde van INSEAD en is afgestudeerd in Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van München en de École Centrale Paris.

"Namens het hele bedrijf en de Raad van Bestuur heet ik Dominik Asam van harte welkom in het team", aldus Christian Klein, CEO van SAP SE. “De breedte en diepte van zijn expertise op het gebied van wereldwijde financiën en technologie sluit perfect aan bij de strategie en portfolio van SAP, aangezien we blijven innoveren in de cloud om duurzaamheid centraal te stellen in het bedrijfsleven, toeleveringsketens veerkrachtiger te maken en onze klanten overal ter wereld toekomstbestendig te maken. de wereld."

"Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij SAP, de wereldleider in enterprise cloudoplossingen", zegt Dominik Asam. “Ik ben al lang een SAP-klant en ik ken uit de eerste hand de unieke waarde van de technologie van het bedrijf voor het stimuleren van klantinnovatie, transformatie en succes. Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe collega's in de Raad van Bestuur en in het hele bedrijf samen te werken om het voortdurende succes van SAP te blijven stimuleren."

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!