Floris Hulshoff Pol - 22 september 2022

Aruba EdgeConnect ICSA Labs Enterprise krijgt Secure SD-WAN-certificatie

Aruba EdgeConnect ICSA Labs Enterprise krijgt Secure SD-WAN-certificatie image

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, kondigt aan dat het Aruba EdgeConnect Enterprise SD-WAN-platform na zorgvuldige evaluatie de Secure SD-WAN-certificatie van ICSA Labs heeft gekregen. Daarmee is het de eerste SD-WAN-oplossing op de markt die deze onderscheiding heeft gekregen. ICSA Labs test en certificeert beveiligings- en gezondheids-IT-producten en -apparaten verbonden met netwerken. Het wil de compliance, betrouwbaarheid en prestaties van producten van de belangrijkste technologieleveranciers ter wereld meten.

“Onze ICSA Labs Secure SD-WAN-certificatie omvat strenge en robuuste beveiligings- en functionaliteitstests. Zo zijn we er zeker van dat het SD-WAN-product veilig is en op de juiste manier een consistent beleid afdwingt voor zowel WAN-specifieke als beveiligingsfuncties”, aldus Jack Walsh, Security Programs Manager bij ICSA Labs. “De beveiligingstests voor de ICSA Labs Secure SD-WAN-certificatie komen overeen met één van onze standaard ICSA Labs Firewall-certificaties. Net zoals bij firewalltests gaan we na of de Secure SD-WAN-onderdelen ‘stateful’ zijn, of ze niet vatbaar zijn voor onbeduidende denial-of-service-aanvallen, of de onderdelen zelf onkwetsbaar zijn voor bekende dreigingen en of ze het geconfigureerde beveiligingsbeleid correct afwingen.”

Aruba EdgeConnect Enterprise SD-WAN biedt uitgebreide beveiligingsdiensten op campussen, vestigingen, datacenters en cloudlocaties, waaronder next-gen firewalls, IDS/IPS en DDoS-detectie en -herstel. Met die nieuwe functies vervangt EdgeConnect gedateerde en moeilijk te beheren fysieke firewalls op vestigingen en biedt het een consistente beveiliging voor alle gebruikers, ongeacht de netwerklocatie, het toestel en de gehoste toepassingen. EdgeConnect biedt een verbeterde en allesomvattende beveiligingsoplossing aan bedrijven die consistente, veilige en voorspelbare ervaringen tot stand willen brengen in meerdere locaties van het WAN.

Als het gekoppeld wordt met oplossingen zoals ClearPass of Aruba Central NetConductor, biedt Aruba EdgeConnect SD-WAN dynamische segmentatie en toegangscontrole op basis van identiteit en rol. Dit is fundamenteel voor een Zero Trust-beleid en vult de SASE-architectuur aan. EdgeConnect SD-WAN pakt complexe beveiligingsuitdagingen aan waarmee bedrijven te maken krijgen wanneer ze hun bedrijfstoepassingen naar de cloud blijven migreren en steeds meer gebruik maken van IoT-toestellen (Internet of Things). Aangezien IoT-toestellen geen VPN client of ZTNA agent kunnen uitvoeren, moet SASE aangevuld worden met een Zero Trust-framework met zichtbaarheid van gebruiker en apparaat, authenticatie en machtiging.

“Aruba is zeer trots om de eerste in de SD-WAN-markt te zijn om de Secure SD-WAN-certificatie van ICSA Labs te behalen”, zegt Damon Ennis, Vice President of Engineering bij Aruba. “Dit biedt klanten een erkende en gewaardeerde validatie door een derde partij over de uitgebreidheid van onze native EdgeConnect Enterprise SD-WAN- en beveiligingsmogelijkheden die het netwerk, van edge tot cloud, over het WAN verbinden en beschermen. De nieuwe functies versterken ons uitgebreide beveiligingsaanbod en geven onze klanten flexibiliteit en vertrouwen bij het implementeren van beveiligingscontroles in hun vestiging en over het WAN als onderdeel van de netwerk- en beveiligingstransformatie op hun weg naar SASE.”

Ga voor meer informatie over de SD-WAN-certificatie van ICSA Labs naar https://www.icsalabs.com/technology-program/secure-sd-wan.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!