Floris Hulshoff Pol - 26 september 2022

Ericsson levert nog steeds software en technische ondersteuning in Rusland

Ericsson levert nog steeds software en technische ondersteuning in Rusland image

Ericsson is gestopt met de export van hardware naar Rusland. De Zweedse telecomgigant levert echter nog wel software en technische ondersteuning in het land.

Dit bevestigt Ericsson aan persbureau Reuters na berichtgeving in de Zweedse media. Ericsson kondigde in april aan zich terug te trekken uit Rusland in reactie op de invasie van Oekraïne begin dit jaar. Het zei hierbij alle leveringen aan klanten in Rusland stil te leggen. Ook zou het business met klanten in Rusland tot nadere orde staken.

'Aan contractuele en humanitaire verplichtingen voldoen'

Nu bevestigt het bedrif aan Reuters met de export van hardware te zijn gestopt, maar nog wel software en technische ondersteuning te leveren. Het gaat daarbij onder meer om onderhoud aan kritieke netwerken, waarmee het aan contractuele en humanitaire verplichtingen wil voldoen.

Sveriges Radio Ekot meldt dat Ericsson twaalf uitzonderingen heeft aangevraagd op Zweedse exportregels met betrekking tot Rusland. In zeven gevallen zijn deze uitzonderingen daadwerkelijk toegewezen. Ericsson meldt dat deze vergunningen voor software en technische ondersteuning zijn.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!