Wouter Hoeffnagel - 28 september 2022

Apple CEO Tim Cook: Geen excuus voor het gebrek aan vrouwen in tech sector

Apple CEO Tim Cook: Geen excuus voor het gebrek aan vrouwen in tech sector image

Er werken nog altijd onvoldoende vrouwen bij techbedrijven wereldwijd, stelt Apple-topman Tim Cook (foto). Cook stelt dat er geen goed excuus is voor het gebrek aan vrouwen in de techsector. Ook stelt Cook dat technologie niet zijn top kan bereiken zonder een diverser werknemersbestand.

Cook doet de uitspraken in een interview met de BBC. "Ik denk dat de essentie van technologie en zijn effectief op de mensheid afhangt van of vrouwen aan de tafel zitten", aldus Cook. Technologie is volgens Cook een geweldig iets dat veel dingen mogelijk maakt. Tenzij je echter diverse perspectieven hebt bij het werken aan technologie, eindig je volgens Cook niet met goede oplossingen.

'Voortgang geboekt'

De topman meldt dat Apple veel voortgang heeft geboekt op het gebied van diversiteit. Het werknemersbestand van Apple bestaat volgens eigen cijfers van Apple momenteel voor zo'n 35% uit vrouwen. Uit cijfers van Deloitte Global blijkt dat dit percentage eind 2022 bij techbedrijven wereldwijd naar verwachting op bijna 33% ligt.

In het interview gaat de topman van Apple ook in op Augmented Reality (AR) en het metaverse. "In de toekomst vragen mensen zich af hoe we zonder AR hebben geleefd", zegt Cook. "We investeren veel op dat gebied."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!