Floris Hulshoff Pol - 17 oktober 2022

Guardian360 start community voor betaalde open-source softwareontwikkeling

Guardian360 start community voor betaalde open-source softwareontwikkeling image

Guardian360 heeft recent G360DAO gelanceerd. G360DAO is een community voor hackers, developers en information security experts die samen willen werken aan nieuwe oplossingen die de digitale infrastructuur veiliger maken. Door mensen van over de gehele wereld te laten samenwerken zullen de oplossingen van G360DAO bijdragen aan het verbeteren van informatiebeveiliging. Leden van G360DAO kunnen niet alleen actief meedenken over deze oplossingen, ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan en er eigenaar van worden. Alles dat ontwikkeld wordt, zal open-source beschikbaar gesteld worden. Wat G360DAO nog meer uniek maakt is dat mensen die iets programmeren netjes betaald worden voor hun werk.

Guardian360 is in 2015 gestart met de ambitie om op rebelse wijze de rechtvaardigheid op de digitale infrastructuur te verhogen. Kort samengevat: het Internet moet veiliger worden voor mens en organisatie. Voor het behalen van die ambitie is het nodig dat mensen van over de gehele wereld kunnen meedenken, meewerken en mede-eigenaar kunnen worden. Zodat we tot nieuwe en meer effectieve oplossingen kunnen komen, waar mensen en bedrijven van over de gehele wereld van kunnen profiteren. Daarom heeft Guardian360 een nieuwe organisatie geïnitieerd: G360DAO.

Jan Martijn Broekhof (foto), Managing Director Guardian360: “G360DAO heeft de potentie om de community te worden waar we al jaren over nadenken. Hackers, developers en securityspecialisten van over de gehele wereld zullen samenwerken aan nieuwe oplossingen. Doordat participanten een vergoeding ontvangen voor hun werk, worden zij eerlijk beloond en ontstaat er een duurzame organisatie. Door security insight applications te open-sourcen willen we mensen wereldwijd in staat stellen om zelf hun beveiliging te verbeteren.”

Momenteel constateren we onrecht op een aantal vlakken:

Mensen en organisaties kunnen niet zorgeloos gebruik maken van IT en Internet door online criminelen.

Beurgenoteerde organisaties verdienen veel geld terwijl de mensen die de oplossingen ontwikkelen er relatief weinig aan overhouden.

Open-source ontwikkelaars worden onvoldoende financieel gecompenseerd en in het ergste geval zelfs misbruikt.

Securityspecialisten in bijvoorbeeld Afrika, Azië en Zuid-Amerika kunnen onvoldoende participeren, terwijl ze briljante oplossingen kunnen ontwikkelen en daarmee hun welvaart kunnen verhogen.

Wat is een DAO?

Een Decentralized Autonomous Organization (DAO) is in z’n puurste vorm een virtuele organisatie waarbij er geen centraal gezag is, waarbinnen participanten kunnen stemmen op voorstellen en waarbij technologie ingezet wordt om afspraken en eigenaarschap te borgen. G360DAO heeft ervoor gekozen om hier blockchaintechnologie voor te gebruiken, zodat er geen centrale entiteit of vertrouwde partij ingeschakeld moet worden en alles transparant geregistreerd wordt. Omdat participanten van G360DAO geld gaan verdienen zal er belasting betaald moeten worden en is er een juridische entiteit nodig. Momenteel wordt door G360DAO uitgedacht hoe dit te realiseren met minimale centralisatie.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!