Wouter Hoeffnagel - 31 oktober 2022

Hogeschool Saxion kiest Protinus IT voor werkplekken en mobiele devices

Hogeschool Saxion kiest Protinus IT voor werkplekken en mobiele devices image

Hogeschool Saxion gunt Protinus IT een aanbesteding voor werkplekken en mobiele devices. De raamovereenkomst heeft een looptijd van maximaal 4 jaar, en een omvang van maximaal 15 miljoen euro.

Via deze aanbesteding geeft hogeschool Saxion invulling aan een nieuwe stijl van dienstverlening. Dit is ingegeven door de verschuiving naar hybride werken, de Saxion-visie op de werkplek van de toekomst, de ontwikkeling van de ICT-organisatie naar een regie-organisatie en toenemende privacy- en security-dreigingen. Inschrijvende partijen is verzocht een Managed Werkplek aan te bieden en om die in de komende tijd zowel vorm te geven als door te ontwikkelen.

Plateaus van dienstverlening

Het aanbod van Protinus en haar partners is door hogeschool Saxion het beste gewaardeerd. Met name de invulling van het partnership en de proactieve en flexibele wijze van ontwikkeling van de ‘plateaus van dienstverlening’ gaven voor Saxion de doorslag.

Armin Tangelder, Teamleider Servicedesk & Support van hogeschool Saxion: “Saxion beoogt een dienstverlening die volledig aansluit bij de employee journey. Hierbij wordt automatisch alle bij een functie behorende werkplekapparatuur ingericht en ter beschikking gesteld en de medewerker wordt optimaal ondersteund in zijn of haar behoefte. Die dienstverlening moet groeien van het zogenoemde plateau 1 (fulfilment) via plateau 2 (deployment) naar uiteindelijk plateau 3 (Werkplek as a Service). Protinus heeft laten zien dat zij die groei kunnen invullen en ondersteunen zoals dat het beste bij ons past.”

Daarnaast zijn volgens Tangelder standaardeisen zoals continuïteit van dienstverlening, een goede prijs-/kwaliteitverhouding, beheersbaarheid en een optimale aansluiting van processen, belangrijke onderdelen geweest binnen deze aanbesteding.

Werkplek as a Service

Vincent Verbiesen (foto), Algemeen directeur Protinus: “We zijn erg trots op deze gunning omdat we hiermee onze visie van de Werkplek as a Service verder kunnen ontwikkelen in samenwerking met Saxion; een opdrachtgever waar we wat van kunnen leren!”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!