Witold Kepinski - 23 november 2022

Cisco en Randstad voorzien werknemers regio Rotterdam van digitale vaardigheden

Cisco en Randstad voorzien werknemers regio Rotterdam van digitale vaardigheden image

Cisco’s Networking Academy, een wereldwijd scholingsprogramma voor IT-vaardigheden en Randstad, dienstverlener op de arbeidsmarkt, starten de om- en bijscholing van 15.000 werknemers zodat ze over de digitale vaardigheden beschikken die nodig zijn voor de aankomende transitie in de arbeidsmarkt. Als onderdeel van het project, bemiddelt Randstad bij het vinden van passend werk voor diegenen die daar behoefte aan hebben.

De digitalisering van de regio Rotterdam, waaronder de havens, industrie en overheid, is in volle gang en heeft daarmee een enorme impact op de arbeidsmarkt. Er ontstaan hierdoor namelijk banen waarvoor nieuwe digitale vaardigheden nodig zijn. Om ervoor te zorgen dat werknemers mee kunnen komen in deze transitie lanceren Cisco, Randstad en de gemeente Rotterdam, in samenwerking met de IT Campus Rotterdam, het IT-skills project: ‘Bridge to Possible’.

“Om ervoor te zorgen dat de vaardigheden van werknemers goed aan blijven sluiten op de veranderende behoefte in de arbeidsmarkt is educatie nodig. Vanuit Cisco weten wij als geen ander dat de digitalisering van Nederland vraagt om IT-professionals maar ook om medewerkers met meer algemene IT-kennis, ongeacht de branche waarin ze actief zijn. Het om- en bijscholen van werknemers doen wij inmiddels al 25 jaar wereldwijd.” zegt Rik Bleeker, verantwoordelijk voor het NetAcad programma binnen Cisco Europe North.

Met het NetAcad programma stimuleert Cisco IT-scholing voor een digitaliserende arbeidsmarkt en bredere digitale geletterdheid. NetAcad is onderdeel van het Digitale Versnelling Nederland (DVN) programma van Cisco en is ontwikkeld om studenten, werkzoekenden en werkenden te voorzien van de juiste digitale vaardigheden.

Hein Dekkers (foto), directeur Digitale Versnelling Nederland, legt uit waarom Cisco de samenwerking is gestart: “Bij Cisco vinden we het belangrijk dat de digitalisering van Nederland veilig gebeurt en dat iedereen in deze ontwikkeling mee kan komen. Een bijdrage leveren aan het dichten van de huidige ‘IT skills-gap’ sluit naadloos aan op die ambitie. Als we een veilige en inclusieve samenleving willen, moeten we het verkrijgen van de juiste IT-skills ook faciliteren, Cisco’s Networking Academy voorziet in deze behoefte.”

Het om- en bijscholen van medewerkers is met de aankomende transitie noodzakelijk. Niet alleen voor werknemers die bij hun huidige werkgever blijven maar ook voor hen die dankzij nieuwe skills de stap kunnen zetten naar een nieuwe baan. Randstad verzorgt die aansluiting met de arbeidsmarkt waar noodzakelijk en gewenst.

Sandra de Kort, regiodirecteur Zuid-West Nederland bij Randstad voegt hieraan toe: “Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we steeds vaker met publiek-private samenwerkingen mens en maatschappij echt verder helpen. Bovendien werken we zo samen aan oplossingen voor de structurele schaarste op de arbeidsmarkt. Randstad staat voor ontwikkeling van kansrijke vaardigheden en de vertaling daarvan naar de arbeidsmarkt. We hebben de data en kennis om mensen en organisaties bij elkaar te brengen, dat levert vaak verrassende en vooral succesvolle matches op. Dit maatwerk voegen we graag toe aan deze samenwerking.”

Over het opleidingstraject

Vanaf november 2022 is er een breed cursus- en opleidingsaanbod beschikbaar voor bedrijven in de regio Rotterdam, waarmee huidige werknemers hun basic IT-skills kunnen vergroten. Onder het opleidingsaanbod valt onder andere een individueel begeleidingstraject tot IT-servicedesk medewerker bij Fast Lane en een intro-level cursus voor Cyber Security, IoT & Digitale Transformatie.

Meer informatie over het opleidingstraject is te vinden op de website van IT Campus Rotterdam: www.bridgingtheskills.nl.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!