Witold Kepinski - 07 december 2022

Palo Alto Networks kondigt Medical IoT Security aan

Nu zorgverleners digitale apparaten zoals diagnostische en bewakingssystemen, ambulance-apparatuur en chirurgische robots gebruiken om de patiëntenzorg te verbeteren, is de beveiliging van die apparaten net zo belangrijk als hun primaire functie. Daarom kondigt Palo Alto Networks Medical IoT Security aan - de meest uitgebreide Zero Trust-beveiligingsoplossing voor medische apparaten. Hiermee kunnen zorgorganisaties nieuwe verbonden technologieën snel en veilig inzetten en beheren.

Zero Trust is een strategische benadering van cybersecurity die een organisatie beveiligt door impliciet vertrouwen weg te nemen door continu elke gebruiker en elk apparaat te verifiëren.

"De toenemende inzet van verbonden medische apparaten in de gezondheidszorg brengt veel voordelen met zich mee, maar deze apparaten zijn vaak niet goed beveiligd. Volgens Unit 42 had bijvoorbeeld een alarmerende 75% van de onderzochte slimme infuuspompen op de netwerken van ziekenhuizen en zorgorganisaties bekende beveiligingslekken", aldus Anand Oswal, senior vice president of products, network security bij Palo Alto Networks. "Dit maakt beveiligingsapparaten tot een aantrekkelijk doelwit voor cyberaanvallers, waardoor mogelijk patiëntgegevens worden blootgesteld en patiënten uiteindelijk gevaar lopen."

Hoewel een Zero Trust-aanpak essentieel is voor de bescherming van medische apparatuur tegen de huidige innovatieve cyberdreigingen, kan het in de praktijk moeilijk te implementeren zijn. Met Medical IoT Security levert Palo Alto Networks een Zero Trust-aanpak op een naadloze, vereenvoudigde manier door geautomatiseerde apparaatdetectie, contextuele segmentatie, aanbevelingen voor de minst nodige toegangsrechten en handhaving van beleid met één klik mogelijk te maken. Medical IoT Security biedt ook best-in-class bescherming tegen bedreigingen door naadloze integratie met Palo Alto Networks cloud geleverde beveiligingsdiensten, zoals Advanced Threat Prevention en Advanced URL Filtering.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!