Wouter Hoeffnagel - 14 december 2022

Insurtech-specialist Alicia haalt groeikapitaal op

Insurtech-specialist Alicia haalt groeikapitaal op image

Alicia Insurance, specialist in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor zelfstandigen, haalt 7 miljoen euro groeikapitaal op in een seed investeringsronde. De funding is afkomstig van meerdere strategische partners, waaronder Volta Ventures, Randstad Innovation Fund en Achmea Innovation Fund. Het kapitaal ondersteunt de missie van Alicia om onderverzekering van freelancers tegen te gaan en moet de Europese expansie van het bedrijf verder versnellen.

Het Rotterdamse Alicia, opgericht in 2019, gelooft dat de groei van het aantal onder- of onverzekerde freelancers opgelost kan worden door goede en passende verzekeringen te ontwikkelen voor alle zelfstandigen. De insurtech biedt op maat gemaakte verzekeringsproducten aan die in de klantreis worden aangeboden op digitale platformen die freelancers gebruiken, zoals de app van Knab bank of het platform van staffing agent HeadFirst Group. Het best passende verzekeringsproduct wordt daarmee aangeboden op het moment dat de freelancer in een bankapp zit of op het moment dat hij een werkopdracht aanneemt.

Alicia maakt een snelle groei door en sloot de afgelopen maanden 20 nieuwe partners aan op haar technologie platform. De samenwerking met Roamler markeert de introductie van een collectieve, Europese plug & play verzekeringsoplossing voor werkplatformen. Het sluit aan bij het verwezenlijken van de internationale ambities van Alicia: de verzekeringsoplossing is naast Nederland ook beschikbaar in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Alicia passeert voor het einde van dit jaar de 100.000 verzekerde freelancers.

Investeringspartners

Randstad Innovation Fund en Volta Ventures stapten in 2021 al in als investeerders en strategisch partners. HR-dienstverlener Randstad deed dit vanuit haar visie ‘goed geregeld werk’. Volta Ventures voegt waarde toe door haar kennis in het opschalen van Tech bedrijven. Achmea Innovation Fund sluit de seed ronde af per oktober 2022. De investering vanuit Achmea Innovation Fund sluit aan bij de missie van Achmea om samen maatschappelijke vraagstukken op te lossen rond de thema's gezondheid, wonen en werken, mobiliteit en inkomen.

“Naast groeikapitaal en strategisch toegevoegde waarde waren we ook op zoek naar een persoonlijke klik en een gedeelde visie op de toekomst van Alicia. Met de funding rolt Alicia in 2023 de embedded verzekeringsoplossingen in verschillende Europese landen uit, breiden we het productportfolio uit en gaan we gestaag door met de ontwikkeling van ons tech platform, wat de basis is van het succes van Alicia”, zegt Marijn Moerman, CEO en medeoprichter van Alicia. “Mensen willen op een andere manier werken dan 30 jaar geleden. Zelfstandig werk is normaal anno 2022, maar veel zelfstandigen werken nog onderverzekerd, omdat verzekeringen complex, vaak duur en voor hen lastig af te sluiten zijn. Wij ervaren dat embedded insurance verzekeren toegankelijk maakt. Voor een relatief laag bedrag per uur kun je zelfstandig werk duurzaam inzetten en lossen we het maatschappelijke probleem van de onverzekerde freelancers op."

"We zijn trots op deze mooie groep van investeerders die ons in het huidige investeringsklimaat vertrouwen geeft in het waarmaken van onze ambitie: aan het eind van het volgende jaar 1 miljoen freelancers verzekerd hebben”, sluit Moerman af.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!