Jeroen Bordewijk - 15 december 2022

Dutch IT Channel Telecom Innovator of the Year: wie wordt het?

Dutch IT Channel Telecom Innovator of the Year: wie wordt het? image

Zoom Video Communications, de winnaar van de Dutch IT Channel Award voor Communications – Telecom Innovator of the Year 2021, is ook dit jaar genomineerd, samen met Cisco, SLTN/HPS, VolkerWessels Telecom en Xelion. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cisco profileert zich nadrukkelijk met Cisco Webex, software voor onder meer webconferencing, videoconferencing en contactcenter-as-a-service. Volgens de Amerikaanse producent draagt Webex bij aan een goede werkcultuur binnen, maar ook tussen organisaties. De software laat medewerkers eenvoudig netwerken, zowel binnen als buiten het eigen bedrijf, en meet bovendien hun tevredenheid. Hoewel Cisco tegenwoordig een software-organisatie is, speelt hardware nog altijd een belangrijke, ondersteunende rol. De endpoints van Cisco geven het werken met Webex dan ook extra mogelijkheden. Cisco was onder meer Networking Innovator of the Year in 2016 en 2017, en won in 2020 de Dutch IT Channel Award voor Telecom Innovator of the Year.

SLTN uit Hilversum won in september 2022 de aanbesteding om een telecommunicatieplatform te leveren voor de Noord-Friese gemeenten Leeuwarden, Noardeast-Fryslân, Waadhoeke en de vijf Waddeneilanden. Dit samenwerkingsverband wil een cloudoplossing op basis van een Mitel-platform, geleverd door SLTN samen met HPS Connectivity Solutions, waarin SLTN een meerderheidsbelang heeft. Samen installeren en configureren de twee partijen binnen het high-end datacenter van SLTN één standaard en geavanceerde UC-as-a-Service telecommunicatieoplossing voor alle deelnemende gemeenten, met bovendien klantcontactcenter functionaliteiten. SLTN was al eens Cloud Service Provider of the Year (2018), VAR of the Year (2019) en MSP of the Year (2020).

VolkerWessels Telecom 'sprint vol vertrouwen de toekomst tegemoet'. Dat doet het bedrijf met de dienst Connectivity Services & Solutions (CSS) – schaalbare netwerken die kunnen worden uitgebreid met aanvullende diensten – en met 'slimme netwerken'. Alles is erop gericht om de klant zoveel mogelijk te ontlasten met netwerkgerichte diensten. Met AI en IoT en door het gebruik van locatiesensoren kunnen de slimme netwerken van VolkerWessels bijvoorbeeld zien hoe drukbezet een locatie is, om daar de verwarming en verlichting van ruimtes op af te stemmen. Een van de kernwaarden van VolkerWessels, die een transitie doormaakte van traditionele aannemer naar een echte 'end-to-end connectiviteitsdienstverlener', is dan ook duurzaamheid.

Xelion is voor het vijfde jaar op rij genomineerd voor deze award. In 2018 won het telefoniebedrijf uit Delft de Dutch IT Channel Award in de categorie die toen Business Connectivity/Cloud Voice Innovator of the Year heette. In het Verenigd Koninkrijk werd Xelion bovendien genomineerd voor de prestigieuze titel 'Best UC Hosted Platform'. Het maakt duidelijk dat het platform van Xelion, gemaakt door 45 medewerkers inclusief eigen ontwikkelaars op vestingen in Nederland, het VK en Duitsland, is uitgegroeid tot een van de meest innovatieve oplossingen op de Europese markt. De nieuwste release van Xelion 8 bevat uitbreidingen als beeldbellen en een integratie met MS Teams, alsook een compleet nieuwe interface.

Zoom Video Communications introduceerde in 2022 het Zoom Contact Center, de nieuwste toevoeging aan het bestaande en befaamde platform van het Amerikaanse softwarebedrijf. De toepassing is Zooms antwoord op de groeiende behoefte aan een alles-in-één UC-platform en een contactcenteroplossing waar niks aan ontbreekt. Zoom Contact Center is schaalbaar, innovatief en 'afstandsvriendelijk', en kan functioneren als een stand-alone customer experience-oplossing, maar ook direct worden geïntegreerd in een bestaande website of applicatie. Het is ontworpen om de productiviteit te verhogen, het stroomlijnt de communicatie en verbetert de samenwerking tussen collega's en klantervaringen. Zoom won deze award vorig jaar en kreeg in 2020 een eervolle vermelding.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!