Floris Hulshoff Pol - 27 december 2022

Safeguard Global betreedt Nederlandse markt

Safeguard Global betreedt Nederlandse markt image

Safeguard Global, wereldwijd expert in workforce management, betreedt de Nederlandse markt. Het bedrijf biedt organisaties de technologie, lokale expertise en service om wereldwijd medewerkers te recruiten, aan te nemen en te betalen. Safeguard Global is er voor organisaties om HR slimmer en efficiënter in te richten, van recruitment en arbeidsovereenkomsten tot people analytics en personeelsmanagement.

GEO, de employer of record dienst van Safeguard Global, stelt organisaties in staat om in slechts twee weken talent aan te nemen in meer dan 170 internationale markten. Organisaties kunnen lokaal medewerkers aannemen en deze markten betreden zonder dat het nodig is om een lokale entiteit te vestigen in het betreffende land en zonder dat er per markt een lokale HR-partner is aangehaakt. Daarbij beschikt Safeguard Global over lokale marktdeskundigen, die organisaties begeleiden bij HR-uitdagingen die gepaard gaan met een wereldwijd personeelsbestand.

Lars Rademaker, country manager Nederland bij Safeguard Global: “Veel organisaties doen al zaken over de landsgrens. Als consument bestelt iedereen weleens iets wat uit een ander land moet komen, maar als het gaat om workforce management ligt dat ingewikkelder. Wanneer je talent uit een ander land aan je organisatie wilt binden, heb je te maken met lokale wetten, een andere cultuur, een andere taal en soms een andere valuta of tijdzone. Om alles goed te regelen en te zorgen dat je compliant bent met bijvoorbeeld belastingrecht en werknemerswetten, heb je lokale marktkennis nodig. Veel organisaties laten het werven over de grenzen en het bouwen aan een internationaal personeelsbestand daarom achterwege, wat een gemiste kans is. Als organisatie wil je het beste talent aan je binden en soms vind je dat niet in het land waar je gevestigd bent. Daarbij raken bedrijven goede medewerkers kwijt wanneer een huidige werknemer naar het buitenland wil verhuizen. Dit zorgt namelijk voor een uitdaging qua compliancy met de lokale arbeidswetgeving, waardoor bedrijven dan vaak de keuze om een goede werknemer te laten gaan. In die gedachtegang is een shift nodig: de arbeidsmarkt is geen lokale markt; het is een wereldwijde markt. En dat hoeft niet complex te zijn.”

Bjorn Reynolds, CEO Safeguard Global: “De afgelopen jaren hebben niet alleen bewezen dat een wereldwijde arbeidsmarkt waardevol is voor bedrijven – als ze bereid zijn om hun recruitment hierop aan te passen –, maar het zorgde ook voor een grote concurrentiestrijd om het beste talent. Onze ervaring is dat Nederlandse bedrijven goed begrijpen hoe krachtig die wereldwijde arbeidsmarkt kan zijn. Daarom willen we in het land aanwezig zijn, om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij hun uitbreiding naar nieuwe markten voor het vinden van talent én nieuwe zakelijke kansen.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!