Wouter Hoeffnagel - 04 januari 2023

NETGEAR introduceert M6 Pro 5G WiFi 6E Hotspot Router

NETGEAR introduceert M6 Pro 5G WiFi 6E Hotspot Router image

NETGEAR ondersteunt de nieuwe 6GHz band voor client devices op haar Nighthawk M6 mobiele hotspot routers. De M6 Pro 5G WiFi 6E Hotspot Router (MR6450) ondersteunt 5G internet tot 6Gbps en WiFi snelheden tot 3.6Gbps.

Veranderingen in werk en levensstijl leiden tot een groeiende behoefte aan internetconnectiviteit. Goede en veilige WiFi is noodzakelijk wanneer je onderweg bent, thuiswerkt of op vakantie bent. De veiligheid van openbare WiFi-netwerken kan niet altijd worden gegarandeerd, wat zakelijke transacties risicovol maakt.

De M6 Pro biedt een draagbare, veilige WiFi-verbinding met een ingebouwde firewall voor maximaal 32 apparaten. Hierdoor heb je op elke plaats cellulaire dekking. Ook biedt het apparaat wereldwijde roamingondersteuning. Hiervoor is een geactiveerde SIM met internationale roaming ingeschakeld vereist.

WiFi-dekking opvoeren tot 92,5 vierkante meter

De M6 Pro is ook geschikt voor gebruik thuis of op vakantie. De router kan de WiFi-dekking opvoeren tot 92,5 vierkante meter met de In-Home Performance Mode, waarbij gebruikers de batterij verwijderen en de voedingsadapter gebruiken. In grotere huizen kan de hotspot samen met een bestaande WiFi-router worden gebruikt door deze op de 2,5 Gbps Ethernet-poort aan te sluiten. Voor locaties waar het cellulaire signaal niet sterk is, kunnen externe antennes die apart verkrijgbaar zijn de 5G-ontvangst verbeteren. Deze externe antennes kunnen gebruikers aansluiten op de antennepoorten van de router. De ingebouwde USB-C poort kan worden gebruikt om apparaten op te laden of als een bekabelde verbinding met een snelheid tot 5 Gbps.

De Nighthawk M6 Pro is voorzien van het Qualcomm Snapdragon SDX65 Mobile Platform. De router is uitgerust met een duurzame batterij die tot 13 uur werkt op één lading. De hotspot is ontgrendeld en werkt met de SIM-kaarten van de grote 5G/4G-netwerkoperators.

Technische specificaties

  • WiFi-snelheden tot 3.6Gbps op maximaal 32 apparaten
  • Aangedreven door Qualcomm Snapdragon SDX65 Chipset met ondersteuning voor de Sub-6-band van 5G
  • Touchscreen interface met 2,8" LCD-touchscreen.
  • Een ingebouwde firewall voor een persoonlijke WiFi verbinding met extra wachtwoord beveiliging voor Web UI en LCD.
  • Accepteert nano SIM-kaarten van grote 5G/4G-netwerkoperators.
  • In-Home Performance Mode verhoogtde WiFi-dekking tot 92,5 vierkante meter thuis.
  • USB-C-poort voor het opladen van een apparaat of bekabelde verbinding tot 5Gbps. Externe 5G-antennes voor het verhogen van het 5G-celontvangst
  • 5040mAh batterij die tot 13 uur meegaat met één keer opladen.
  • HPUE-ondersteuning voor een beter 5G-bereik

De M6 Pro Mobile Router (MR6450) is per direct verkrijgbaar voor €999,99.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!