Wouter Hoeffnagel - 18 januari 2023

Yokoy lanceert de Smart Lodge Card

Yokoy lanceert de Smart Lodge Card image

Yokoy introduceert de Yokoy Smart Lodge Card. De kaart digitaliseert reis- en kostenprocessen en geeft bedrijven nieuwe inzichten. De digital-first kaart maakt deel uit van het platform voor uitgavenbeheer van Yokoy en is geïntegreerd met de systemen van geselecteerde reispartners. Zo krijgen reismanagers en financiële afdelingen meer transparantie bij het beheer van zakelijke reizen en reisuitgaven.

Deze oplossing is de nieuwste toevoeging aan het platform voor uitgavenbeheer van Yokoy – dat alle crediteurenprocessen consolideert, automatiseert en bedrijven bruikbare inzichten biedt. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) geeft Yokoy bedrijven de controle over hun zakelijke uitgaven door uitgavenbeheer, factuurverwerking en het beheer van zakelijke betaalkaarten te automatiseren.

Een nieuwe standaard voor zakenreisbeheer

Bedrijven die regelmatig zakenreizen maken, zijn veel tijd kwijt aan het controleren van reisfacturen en transactiegegevens. Dit proces is niet alleen omslachtig, maar ook foutgevoelig en kostbaar. Yokoy pakt dit probleem aan met de Yokoy Smart Lodge Card door automatische reconciliatie mogelijk te maken. Waar traditionele kaarten doorgaans maandelijkse overzichten verstrekken, worden alle reis- en transactiegegevens met de Yokoy Smart Lodge Card rechtstreeks in het Yokoy-platform ingevoerd, waar ze zonder handmatige tussenkomst worden samengevoegd. Bedrijven besparen hierdoor niet alleen op tijd bij het afhandelen van reiskosten, maar hebben ook een beter overzicht van hun reiskosten en kunnen hun aandacht richten op projecten die echt waarde toevoegen.

Yokoy combineert reiskostenvergoeding met een platform voor uitgavenbeheer en maakt hiermee een belangrijk onderdeel van zakenreizen slimmer. Een ‘lodge card’ is een virtuele bedrijfspas die is opgeslagen in de reisboekingstool van een bedrijf. Alle uitgaven voor vluchten, treinen en reisbureaukosten worden via deze pas gedaan en in bepaalde gevallen ook de uitgaven voor hotels. Een werknemer kan dus via de online boekingstool van het bedrijf een vlucht- of treinticket kiezen. Deze wordt vervolgens automatisch met de lodge card betaald.

Uitgegeven als Visa-debitkaart

De Yokoy Smart Lodge Card, in Europa uitgegeven als een Visa-debitkaart, werkt precies zoals hierboven beschreven, maar met het toegevoegde voordeel van geautomatiseerde workflows. Door reisgegevens onder te brengen in Yokoy’s oplossing voor uitgavenbeheer worden reiskosten transparant en wordt de basis gelegd voor nieuwe inzichten. Bedrijven kunnen deze inzichten onder andere gebruiken voor kostenbeheersing. Zo kunnen ze bijvoorbeeld evalueren hoeveel er wordt uitgegeven op werknemers-, afdelings- of projectniveau.

Voor financiële afdelingen is het, vooral in deze moeilijke tijden, belangrijker dan ooit om snel gerichte beslissingen te nemen en onnodige kosten te minimaliseren. Het gebruik van de Yokoy Smart Lodge Card is een volgende stap naar een volledig datagestuurd besluitvormingsproces voor CFO's en hun financiële afdeling. Bovendien brengt Yokoy geen kaart-, transactie- of wisselkosten in rekening. Bedrijven ontvangen ook 0,1% cashback op elke transactie.

Integraties met reisboekingtools en reisbureaus

De Yokoy Smart Lodge Card is geïntegreerd met de reisboekingstools TravelPerk en met reisbureaus die gebruikmaken van Umbrella. Integraties met andere reisbureaus zullen volgen.

"Voor bedrijven die worstelen met reconciliatie zijn het volume en de complexiteit van de transacties meestal het grootste probleem, bijvoorbeeld als transacties worden geannuleerd", zegt Philippe Sahli, CEO van Yokoy. "Met de Yokoy Smart Lodge Card kunnen bedrijven dit probleem aanpakken en het hele matching- en reconciliatieproces automatiseren. Onze oplossing zal dus de manier waarop bedrijven in de toekomst met reiskosten omgaan drastisch veranderen door het uitgebreide handmatige werk dat er nu nog bij komt kijken te elimineren. Met de toevoeging van de Yokoy Smart Lodge Card aan ons productportfolio kunnen we echte toegevoegde waarde bieden aan reisplanners, HR-teams, CFO's en financiële afdelingen op hun weg naar procesautomatisering en financiële excellentie."

Voor een volledige dekking van alle reiskosten kan de Yokoy Smart Lodge Card worden gecombineerd met de Yokoy Business Platinum Visa Card om ook de kosten te dekken die tijdens het reizen worden gemaakt, zoals het betalen van een taxi of een diner. "Terwijl onze nieuwe lodge card zich richt op betalingen vóór de reis, geeft onze slimme betaalkaart werknemers de flexibiliteit om hun uitgaven tijdens de reis te betalen," aldus Sahli. "Uiteindelijk komen al deze transacties samen in Yokoy voor reconciliatie, waardoor financiële afdelingen een volledig beeld krijgen van de kosten van een zakenreis."

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!