Wouter Hoeffnagel - 29 januari 2023

BusinessCom neemt activiteiten Stupers over

BusinessCom neemt activiteiten Stupers over image

Distributeur in telecom- en ICT-oplossingen BusinessCom neemt per 1 februari 2023 officieel alle activiteiten van distributeur Stupers over. Door de overname breidt BusinessCom het productportfolio uit met videosurveillance-oplossingen en groeit het het portfolio met telecom- en ICT-oplossingen dankzij de toevoeging van onder andere NEC hardware, Snom en Xelion.

De overname van Stupers is een strategische zet waarmee BusinessCom de one-stop-shop propositie versterkt. Eerder nam BusinessCom ook Televersal (2016) en Futura ICT (2020) over. Met de overname van Stupers groeit het aantal unieke partners sterk en kan BusinessCom meer oplossingen aanbieden aan bestaande partners. Doordat medewerkers van Stupers meegaan naar BusinessCom blijft de kennis en service in huis en blijven partners hun vertrouwde contactpersoon behouden. Tegelijkertijd krijgen zij een breder productportfolio aangeboden en zijn er ruimere openings- en leveringstijden.

'Propositie versterken'

Pieter van Eldonk, directie BusinessCom: "Door de overname van Stupers in Nederland en België wordt onze propositie nog sterker. Met i-PRO kunnen we ineens de markt van de video surveillance gaan bestrijken, met Xelion onze My-Connect cloud propositie versterken en met de randapparatuur van o.a. Snom onze one-stop shop strategie nog verder verstevigen. Het credo van deze overname is dan ook: 'Samen sterker' en daar heb ik alle vertrouwen in. Ik kijk uit naar alle nieuwe kansen die dit ons weer gaat bieden."

Maikel Broecks, bedrijfsleider Stupers: “Volgens mij is deze overname voor iedereen positief. We kunnen onze klanten nog beter en van een ruimer assortiment voorzien op het gebied van video surveillance, telecom en networking. We hebben meer de ruimte om te verbreden en tevens zijn er gelijk een aantal belangrijke punten zoals bijvoorbeeld langere openingstijden en databasekoppelingen geregeld. Ons Stupers team gaat samenvoegen met een sterke distributeur en dat voelt goed.”

Meer dan 40 merken

Het merkenportfolio van BusinessCom wordt door de overname uitgebreid met onder andere Xelion, i-PRO en NEC. Resellers kunnen hierdoor voor meer dan 40 merken bij BusinessCom terecht, waaronder My-Connect, Mitel, Unify, Alcatel-Lucent Enterprise, ClearVox, Jabra, Gigaset, Ascom, Extreme, NETGEAR, Barracuda, LANCOM Systems, TP-Link, Pridis, Yealink, Xelion, i-PRO, NEC en Snom. Met de overname van Stupers groeit het aantal unieke resellers naar ongeveer 1.650 in zowel het MKB- als het grootzakelijke segment in de Benelux en Nordics.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 SLTN Vierkant
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!