Floris Hulshoff Pol - 03 maart 2023

Gendergelijkheid en leiderschap nog geen topprioriteit bij bedrijven

Gendergelijkheid en leiderschap nog geen topprioriteit bij bedrijven image

IBM, in het kader van Women’s History Month, haar derde wereldwijde – Women in Leadership - onderzoek aan. Het onderzoek is gehouden in samenwerking met Chief, een netwerk dat vrouwelijke leiders verbindt en ondersteunt. 

De meest opvallende uitkomsten van het onderzoek zijn:

Uit het onderzoek blijkt dat gendergelijkheid en leiderschap nog steeds geen topprioriteit is bij bedrijven. Minder dan de helft (45%) van de bedrijven heeft gendergelijkheid en leiderschap tot een prioriteit gemaakt, in 2021 was dit nog 31%; 

Het optimisme over het bereiken van gendergelijkheid groeit. Respondenten denken dat het 10 jaar of minder zal duren voordat ze gendergelijkheid in leiderschap zien binnen de sector waar ze werkzaam zijn. 4 jaar geleden dachten respondenten dat het nog 54 jaar zou duren; 

Hoewel er een kleine toename is van het aantal vrouwen op C-suite- en directieniveau (nu 12%) en enige toename op junior niveau, staat het middenmanagement nog op het niveau van 2019. 

Organisaties hebben de eenvoudig te implementeren programma's ter ondersteuning van gendergelijkheid grotendeels aangepakt. Echter staan structurele barrières en onbewuste vooroordelen de vooruitgang van vrouwen in de weg.

Het onderzoek is gehouden onder 2500 organisaties uit 12 landen. In het rapport staat tevens een stappenplan om gendergelijkheid binnen een organisatie te bewerkstelligen.

Het volledige rapport kunt u hier downloaden.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!