Witold Kepinski - 04 april 2023

Juniper Networks en citizenM bundelen bieden hotelgasten snel internet

Juniper Networks, speler in veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag bekend dat citizenM, een hotelketen die gasten betaalbare luxe biedt, de technologie van Juniper gaat inzetten om voor een moderne hotelervaring te zorgen. Het gaat om de complete reeks van AI-driven Enterprise- en Connected Security-oplossingen van Juniper, waaronder apparatuur voor draadloze en vaste toegang en next-generation firewalls. Met de keuze voor Juniper profiteert citizenM van de voordelen van Mist AI en een veilige ‘client to cloud’-ervaring die voor een onvergetelijke gepersonaliseerde ervaring zorgen. citizenM is hierdoor tevens minder tijd en energie kwijt aan de installatie, de configuratie en het beheer van veilige IT-netwerken binnen diverse hotellocaties.

Juniper Networks en citizenM bundelen bieden hotelgasten snel internet image

citizenM heeft op dit moment wereldwijd 31 hotels en heeft grootse groeiplannen. Het wil in 2024 beschikken over maar liefst 40 hotels in belangrijke metropolen en luchthavens in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Vanwege het toenemende aantal gasten en de ambitieuze expansiestrategie, had citizenM een netwerk nodig dat schaalbare ondersteuning kan bieden voor zijn digitale transformatie. De hotelketen koos voor de door Mist AI aangestuurde wireless access points van Juniper om optimale communicatie met gasten mogelijk te maken wifi-netwerken in te richten die zich door betrouwbare en voorspelbare prestaties kenmerken. De Juniper EX switches bieden snelle en veilige toegang tot bekabelde apparatuur, terwijl de next-generation firewalls van Juniper alle IT-systemen binnen hotels en in het hoofdkantoor in Amsterdam met de cloud verbinden en tegen cyberaanvallen beschermen. Juniper was al vaste leverancier van netwerkapparatuur van citizenM en werd gepositioneerd als ‘Leader’ in het 2022 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure.

Dankzij het nieuwe netwerk kunnen gasten eenvoudig inchecken via een informatiezuil of de bekroonde app van de hotelketen. Indien nodig staat een hotelambassadeur klaar om hen te helpen. Na het aanmaken van een digitale sleutel kunnen gasten snel hun kamer betreden, vaak al binnen één minuut. Zodra zij in hun kamer zijn, kunnen zij de kamertemperatuur, de verlichting en jaloezieën bedienen via de app of een tablet die met het wifi-netwerk is verbonden. Ze kunnen daarnaast een menu- en drankenkaart opvragen, een digitale stadsgids raadplegen, enzovoort. Verder kunnen gasten apps, films en games in een oogwenk naar een HD-televisie streamen en die met medereizigers delen, zonder het risico te lopen dat cyberbedreigingen hen of het hotelnetwerk treffen.

De oplossing van Juniper biedt niet alleen veilige en real-time toegang tot gepersonaliseerde ervaringen, maar vereenvoudigt ook de implementatie en het beheer van de technologische infrastructuur en IT-services binnen de uiteenlopende, geografisch verspreide hotelpanden. Mist AI, zero-touch provisioning en geautomatiseerde, vanuit de cloud aangestuurde workflows dragen bij aan een snelle en eenvoudige netwerkinstallatie. Mist AI detecteert proactief onregelmatigheden en verhelpt die. Hierdoor verloopt de probleemoplossing sneller en hoeft er geen technicus op locatie te komen.

De hotelambassadeurs, medewerkers en managers van diensten hebben snelle en betrouwbare toegang nodig tot hun belangrijke zakelijke en hospitality-applicaties voor gebouwenbeheer , content management, het bedienen van de fysieke beveiliging, betalingen en video- en spraakdiensten. Juniper SRX firewalls bieden een compleet scala aan mogelijkheden voor de inspectie van het netwerkverkeer en cybersecurity, met behoud van optimale netwerkprestaties. Dit zorgt ervoor dat gasten en medewerkers die toegang tot het internet en andere digitale diensten zoeken hier zonder gevaren gebruik van kunnen maken.

“citizenM geeft een nieuwe invulling aan de hotelervaring door af te stappen van het traditionele model en moderne reizigers een betaalbare luxe ervaring te bieden. We streven ernaar om op de wensen en behoeften van onze gasten te anticiperen, voortdurend hun verwachtingen te overtreffen en hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. We zien technologie als de drijvende kracht achter onze transformatie. Daarom hechten we grote waarde aan de innovatiekracht van Juniper en de manier waarop AI ons kan helpen met het netwerkbeheer.” - Bojan Pavicic, directeur Technology & Digital bij citizenM

“Technologie is uitgegroeid tot een hoeksteen van de hotelsector. De wensen van gasten veranderen. Ze hebben tijdens hun verblijf behoefte aan sterker gepersonaliseerde service. citizenM maakt gebruik van technologie die gasten centraal stelt en hen op uiterst soepele en eenvoudige wijze aan op maat toegesneden ervaringen helpt. Juniper Mist helpt citizenM met het realiseren van zijn zakelijke doelstellingen door eenvoud naar de connectiviteit, gegevensanalyse en netwerkprocessen te brengen. Dankzij de proactieve probleemoplossing is er minimale menselijke tussenkomst vereist. Dit draagt bij aan een reductie van de operationele kosten en een kwalitatief hoogwaardige klantenervaring.” - Gos Hein van de Wouw, vice president Enterprise voor de regio EMEA bij Juniper Networks

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!