Witold Kepinski - 11 april 2023

Copaco Cloud verrijkt portfolio met cybersecuritytools

Copaco breidt het cloudportfolio uit met de cybersecurity-oplossing van QS solutions. Met deze samenwerking verbeteren Copaco Cloud-partners hun digitale beveiliging en wordt het security-vraagstuk op een eenvoudige en gestandaardiseerde wijze bij hun klanten bespreekbaar.

Copaco Cloud verrijkt portfolio met cybersecuritytools image

Beveiliging blijft een belangrijk thema voor alle IT-leveranciers. Cybersecurity loopt als een rode draad door het huidige IT-landschap. Partners van Copaco Cloud willen hun beveiliging én die van hun eindklanten graag optimaliseren. Echter, hebben ze niet altijd direct inzichtelijk waar ze het beste kunnen beginnen. De Cyber Security Assessment Tool (CSAT) beoordeelt de huidige beveiligingsstatus van een organisatie en geeft vervolgens concreet advies voor verbeteringen.

Door de inzet van CSAT stellen de Copaco Cloud-partners in een handomdraai een concreet actieplan op om de hybride IT-omgeving van eindklanten beter te beveiligen. De tool verzamelt relevante beveiligingsgegevens van o.a. endpoints, lokale en/of cloudinfrastructuur en Microsoft Cloud. Daarnaast gebruikt CSAT een vragenlijst om gegevens te verzamelen over het beleid, procedures en andere indicatoren. Hierdoor kunnen klanten snel aan de slag met het updaten van hun security.

“We merken dat veel partners het lastig vinden om digitale security met hun klanten te bespreken en te vertalen naar verkoopbare oplossingen die ook begrepen worden. CSAT maakt dit eenvoudig met inzichten, rapporten en presentaties waardoor een klant de waarde van deze technische oplossingen ook echt ziet. Iedere MSP zou CSAT moeten omarmen om op een gestandaardiseerde manier security te verkopen,” aldus Rob van den Bogaard, Teammanager Sales van Copaco Cloud.

‘’We zijn erg trots op de samenwerking met Copaco! Copaco heeft een sterke visie op cloudtransformatie en -security die goed bij ons past. Copaco heeft een unieke positie om met de QS-producten zijn partners te helpen bij het effectief verkopen van security- en cloudoplossingen. Dit doen ze op basis van diepe inzichten uit de klantomgevingen’”, voegt Dennis Dols, Business Unit Manager ISV bij QS solutions toe.

De CSAT is via Copaco Cloud te bestellen als een eenmalige tool of als abonnement.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!