Wouter Hoeffnagel - 26 april 2023

Gemeente Enschede kiest VMware voor modernisatie van werkplekomgeving

De gemeente Enschede kiest VMware als technologiepartner voor het moderniseren van zijn werkplekomgeving. Dankzij de inzet van VMware-technologie krijgt het IT-team van de gemeente nu maximale grip op de werkplekomgeving en is de beveiliging verder verstevigd. De implementatie van de VMware-oplossingen is uitgevoerd door IT-specialist Fondo.

Gemeente Enschede kiest VMware voor modernisatie van werkplekomgeving image

De nieuwe omgeving is ook van positieve invloed op de flexibiliteit van en het gebruiksgemak voor medewerkers. Zij beschikken nu op elke locatie en op verschillende apparaten over de juiste ICT-ondersteuning. Dit sluit aan op de visie op de IT-dienstverlening: medewerkers moeten altijd en overal veilig kunnen werken.

Altijd en overal veilig werken

Om de werkplekomgeving voor medewerkers van de gemeente verder te moderniseren, is gekozen voor een one stack-aanpak waarbij VMware Workspace ONE, VMware Horizon en VMware Carbon Black de basis vormen. Deze oplossingen integreren met elkaar. Naast beschikbaarheid van de juiste applicaties en apparatuur voor medewerkers is goede beveiliging essentieel.

Jerry Otto, IT architect bij de gemeente Enschede, legt uit: “Met VMware Workspace ONE als solide basis voor het beheer en uitrollen van applicaties op elk soort device weten we zeker dat alle onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd en hebben we altijd een compleet beeld van onze omgeving, inclusief endpoints. We hebben nu één platform om alle tools en software centraal te beheren. Dit scheelt tijd en biedt meer grip op de omgeving. We zijn erg blij met de samenwerking met VMware en Fondo. Ze treden echt op als partners die helpen en adviseren en die duidelijke afspraken maken. Zo komen we niet voor onaangename verrassingen te staan. Dankzij onze nieuwe werkplekomgeving kunnen niet alleen onze medewerkers efficiënter werken, ook burgers en bedrijven binnen onze gemeente profiteren hierdoor van betere, digitale dienstverlening.”

Verregaande integratie leidt tot betere security

Door de integratie met VMware Carbon Black en Workspace ONE Mobile Threat Defense powered by Lookout voor eindpuntbescherming krijgt het IT-team van de gemeente Enschede een compleet beeld van wat er gebeurt op een laptop of ander apparaat. Door de integratie van de datacenter- en EUC-omgeving (End User Computing) kan het team automatisch maatregelen nemen als er sprake is van een beveiligingsrisico. Zo vergroten medewerkers hun mobiliteit, zonder concessies aan de veiligheid.

Petra Cremer, Adviseur Informatieveiligheid bij de gemeente Enschede: “Medewerkers van de gemeente profiteren van extra flexibiliteit omdat ze met een laptop of andere apparatuur overal makkelijk en veilig kunnen werken, zowel op kantoor als thuis of in het veld. VMware Workspace ONE integreert met Workspace ONE Mobile Threat Defense powered by Lookout via het Workspace ONE Trust Network en WorkSpace ONE Intelligence. Hiermee kan het IT-team geavanceerde cyberaanvallen of datalekken op iOS- of Android-toestellen direct signaleren en monitoren. Zo vergroten medewerkers hun mobiliteit zonder concessies aan de veiligheid. Dit alles binnen het centraal beheerde VMware Workspace ONE-platform.”

Veranderende rol IT-afdeling

De nieuwe werkplekken van de gemeente Enschede sluiten perfect aan bij de veranderende rol van de IT-afdeling binnen organisaties, aldus Erik de Geus, Senior Regional Director Benelux van VMware: “Veel organisaties willen niet meer voorschrijven welke technologie gebruikt gaat worden, maar willen daarin flexibel opereren. IT krijgt daarin meer een faciliterende rol waarbij de eindgebruiker centraal staat. Dit vereist een veilige en flexibele infrastructuur waarbinnen snel geschakeld kan worden als iemand een nieuwe applicatie wil of via een ander apparaat wil werken, zonder dat daarbij snelheid en veiligheid in het geding komen. We zijn blij dat we de gemeente Enschede daar in samenwerking met onze partner Fondo mee hebben kunnen helpen.”

Het complete klantverhaal is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!