Redactie - 24 juni 2013

Entropia Digital begint operatormodel voor portofoons


Entropia Digital gaat een operatormodel voor portofonie opzetten. Klanten nemen een abonnement en hoeven zich geen zorgen te maken over het netwerk of over de randapparatuur. Dus men hoeft zelf geen portofoon of mobilofoon aan te schaffen, aldus Entropia. 

Het model is vergelijkbaar met de huidige abonnementen van mobiele telefoonproviders aldus CEO Philip Vercruysse (foto): "We hadden altijd een slogan: 'de klant hoeft niet te investeren in infrastructuur'. Daar hebben we de randapparatuur aan toegevoegd. Een klant hoeft dus niet meer te investeren in infrastructuur EN randapparatuur. Je kan het vergelijken met een abonnement van je mobiele telefoonprovider. Je krijgt het netwerk en het nieuwste toestel en je betaalt een maandelijks vast bedrag voor de netwerkdienst en de randapparatuur."

Een gebruiker krijgt dus randapparatuur en de achterliggende dienstverlening voor een vaste abonnementsprijs voor een vaste periode, bijvoorbeeld een jaar. De randapparatuur omvat een batterij, een antenne, riemclip, batterijwissel, swapformule en natuurlijk de portofoon zelf.Als een portofoon defect is, dan wordt dat toestel integraal vervangen. De klant moet kunnen push-to-talken - het zogenoemde drukken en praten - en dat ziet Entropia als een totale dienst. De klanten hoeven niet meer te investeren in een lokaal systeem. Entropia biedt zowel op een lokaal bedrijfsterrein, als landelijk een TETRA netwerk met dekking.

Door: Witold Kepinski


Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Insight BW 27-09 tm 04-10-2023
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!