Redactie - 14 augustus 2013

Misco Nederland schrapt functies door Shared Service Center Budapest


Misco Nederland, onderdeel van Systemax, optimaliseert het aantal werplekken, omdat er taken vervallen vanwege het nieuwe Share Service Center in Budapest. Daardoor vervallen functies in Nederland, aldus Jolanda Peters (foto), vice-president Marketing EMEA bij Systemax.

Dutchitchannel.nl kreeg van diverse resellers meldingen dat Misco het aantal werplekken in Nederland reduceert. Volgens Jolanda Peters is dat ook zo. “Maar er komen ook nieuwe werkplekken bij. Tot nu hebbe twee mensen Misco Nederland verlaten. Met werknemers wordt een regeling getroffen of een nieuwe baan aangeboden. Er is nauw contact met de Ondernemingsraad (OR) en er is een Sociaal Plan.”

Peters zegt nog weinig te kunnen vertellen wat er op lange termijn gebeurd. Systemax heeft in zijn recente kwartaalcijfers aangekondigd een voorziening te nemen voor extra kosten die moeten worden gemaakt door lokale reorganisaties.

HR, IT en Marketing
In het Shared Service Center in Budapest is de Europese HR, IT en Marketing gecentraliseerd die de Systemax vestingen in Europa, zoals Misco Nederland, faciliteert. Volgens Peters kan Systemax hierdoor zijn leveranciers en klanten efficienter bedienen. tegen lagere kosten. Fabrikanten en distributeurs werken al vaak met een Shared Service center. Systemax nu dus ook.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!