Martijn Kregting - 22 mei 2023

NTT en Cisco komen met IoT-as-a-Service aanbod

NTT gaat samen met Cisco een IoT-as-a-Service voor zakelijke klanten in de markt zetten. Het portfolio omvat gezamenlijke oplossingen die organisaties in staat moeten stellen hun operationele efficiëntie te verbeteren en hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. De wereldwijde IoT-markt zal naar verwachting 19 procent groeien in 2023, met een potentiële marktomvang van ruim 483 miljard dollar in 2027. Alle reden dus voor NTT en Cisco om hier met een gezamenlijk as-a-service aanbod op in te spelen.

NTT en Cisco komen met IoT-as-a-Service aanbod image

De IoT-as-a-Service leunt op NTT's Edge as a Service-portfolio en Cisco's IoT-capaciteiten. De gecombineerde oplossingen geven volgens beide technologiue-aanbieders realtime inzicht in data, verbeterde beveiliging, verbeterde besluitvorming en lagere operationele kosten middels voorspellend onderhoud, het tracken van apparaten en mogelijkheden voor supply chain management.

Het IoT-as-a-service-portfolio gebruikt verder NTT's Managed Services expertise, automatiseringsmogelijkheden en het beheer van complexe IT-omgevingen met Cisco's IoT-mogelijkheden, waaronder Low Power Wide Area Networking (LoRaWAN).

Ook heeft NTT zijn IoT consulting en services business versterkt. Dit brengt meer dan 1000 vakmensen en 100 use cases samen op gebieden connected cars, wagenparkbeheer, voorspellend onderhoud, smart cities, digital twins, fabrieken en nutsvoorzieningen. NTT heeft al ruim 500 Cisco-verkoopexperts opgeleid om de gecombineerde mogelijkheden en go-to-market-inspanningen te versnellen.

Praktijkvoorbeeld IoT-samenwerking: CILE

NTT en Cisco ontwikkelen samen oplossingen en go-to-market aanbiedingen gericht op sectoren zoals productie, transport en gezondheidszorg, waar een groeiende vraag is naar edge computing en IoT-oplossingen. De twee bedrijven zetten deze geavanceerde 'ruggedized' dienst al in bij verschillende klanten, zoals Compagnie Intercommunale Liégeoise des Eaux (CILE), een waterdistributiebedrijf in België.

Zo hebben NTT en Cisco duizenden LoRaWAN-sensoren ingezet in de infrastructuur van CILE om zichtbaarheid op afstand te bieden die de operationele efficiëntie met betrekking tot waterkwaliteit, verbruik, distributie en onderhoud verbetert. De oplossing omvat ook geavanceerde technologieën zoals slimme distributienetwerken, uitlezing op afstand via slimme meters, smart grid voor beheer op afstand, verbonden IoT-objecten en AI, geleverd als een managed service. Het netwerk biedt ook de bouwstenen om andere duurzaamheids-use cases te ondersteunen, zoals afvalbeheer, parkeerbeheer, waterkwaliteit en straatverlichting controles.

"Bij CILE leveren we kritieke infrastructuur voor 24 steden in België, wat betekent dat efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid essentieel zijn", zegt William de Angelis, CIO en CDO bij CILE. "Met de ondersteuning van NTT en Cisco hebben we realtime inzicht in onze faciliteiten en distributienetwerken, inclusief snellere opsporing van lekken, waardoor we direct op problemen kunnen reageren en het netwerk kunnen uitbreiden naar andere duurzaamheids-use cases."

NTT intensiveert IoT Consulting en Services Business

Om IoT voor klanten en partners prioriteit te geven en uit te breiden, heeft NTT zoals aangegeven een IoT business unit opgericht die expertise en capaciteiten uit de hele wereld samenbrengt. Het team van 1.000 consultants, ingenieurs, bedrijfsarchitecten en duurzaamheidsexperts zal meer dan 100 use cases bouwen, implementeren en beheren op gebieden zoals met connected cars, wagenparkbeheer, voorspellend onderhoud, smart cities, digital twins en fabrieken.

"We verdubbelen NTT's IoT-mogelijkheden om aan de vraag van klanten te voldoen", stelt Devin Yaung, SVP van Group Enterprise IoT Products and Services bij NTT. "Wat we doen is onze collectieve kennis en vaardigheden bundelen en de volledige kracht van NTT erachter zetten, om onze klanten en de toenemende behoefte om hun organisaties uit te rusten of aan te passen met de connectiviteit en zichtbaarheid die ze nodig hebben om de dagelijkse bedrijfsvoering te verbeteren."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!