Martijn Kregting - 23 mei 2023

SoftwareOne wint aanbesteding provincies Groningen, Drenthe

SoftwareOne heeft een aanbesteding van de provincies Groningen en Drenthe gewonnen. De aanbesteding voor de looptijd van vier jaar betreft volgens de wereldwijde leverancier van software en cloudoplossingen de levering van de standaardsoftware en dienstverlening, evenals de ondersteuning van de overstap naar de cloudomgeving Azure. Bovendien zullen beide provincies gebruik gaan maken van PyraCloud, een door SoftwareOne ontwikkeld platform dat de software supply chain digitaliseert, contracten beheert en cloud-uitgaven inzichtelijk en voorspelbaar maakt.

SoftwareOne wint aanbesteding provincies Groningen, Drenthe image

De provincie Groningen en Drenthe besloten tot een gezamenlijke aanbesteding omdat hun eisen identiek waren en op deze manier het proces efficiënter en sneller afgerond kon worden. SoftwareOne heeft al verschillende projecten bij de provincies uitgevoerd. De goede samenwerking en de kwaliteit van de dienstverlening gaven samen met de sluitende aanbesteding de doorslag om voor SoftwareOne te kiezen, stelt Frank Tromp, Sales Lead lokale overheid bij SoftwareOne.

Ondersteuning bij overstap naar cloud

"Overheden zijn in hoge mate afhankelijk van betrouwbare en stabiele werkomgevingen, we zijn er trots op dat we de softwarelicenties van de 900 werkplekken in Drenthe en 1.900 in Groningen mogen verschaffen en beheren. Op deze manier zijn ze verzekerd van continuïteit, zonder de zorgen te dragen van het in stand houden van het kennisniveau hiervoor. Ook ondersteunen we de twee provincies bij hun nieuwe overstappen naar de cloud, en maken we analyses zodat de kosten zo laag mogelijk blijven. We kijken uit naar een productieve samenwerking.”

Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023 SLTN Vierkant
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!