Witold Kepinski - 01 juni 2023

Centric HR-management en salarisadministratie verkocht aan BCS

Centric verkoopt haar portfolio en activiteiten op het gebied van HR-management en salarisadministratie aan BCS HR Software (BCS). De dienstverlening aan klanten, ondersteuning en productontwikkeling van de divisie HR & Payroll Solutions worden voortgezet door BCS, gesteund door software investeerder Main Capital Partners.

Centric HR-management en salarisadministratie verkocht aan BCS image

De overname volgt uit de keuze van Centric om zich volledig te richten op de markten en sectoren waar het bedrijf een leidende rol speelt in het begeleiden van organisaties bij hun digitale transformatie.

Peter Wakkie, CEO Centric: “We willen verder inzetten op strategische activiteiten en innovaties waarmee Centric voorop loopt. De consoliderende markt waarin HR-management zich op dit moment bevindt, biedt ons niet de gewenste groei die wij wel zien in vele andere sectoren. Daar creëren we kansen door de unieke combinatie van onze sectorkennis met branchespecifieke software, IT-oplossingen en clouddiensten.”

BCS: ‘Waardevolle aanvulling op ons portfolio’

Joep Eijkens, CEO BCS: “De overname van de HR & Payroll-activiteiten van Centric biedt ons veel nieuwe mogelijkheden. Zowel het cloudpakket Motion – dat een digitale werkplek biedt voor HR-professionals – als de salarisdienstverlening en de ervaren professionals van Centric, zijn een waardevolle aanvulling op ons huidige portfolio. Deze aanwinst helpt ons bij het verder optimaliseren van onze dienstverlening.”

Hein Brockhoff, Managing Director van Centric HR & Payroll Solutions: “BCS en Centric kennen elkaar al langer. We hebben warm contact en dit is het juiste moment om samen te gaan. Een mooie nieuwe stap, zowel voor onze klanten als voor de medewerkers van HR & Payroll.”

Charly Zwemstra, Managing Partner & Chief Investment Officer bij Main Capital sluit af: ‘’De combinatie tussen Centric HR & Payroll en BCS is een enorm waardevolle stap in de strategie van BCS om hun snelgroeiende positie in de HR & payroll software-industrie te verstevigen. Gezamenlijk kunnen de bedrijven hun klanten een verbeterde service en software oplossing bieden. Vooruitkijkend zien we veel groeimogelijkheden en zullen we BCS hierin blijven ondersteunen.’’

De overdracht van HR & Payroll aan BCS start per 1 juni van dit jaar. Vanaf deze datum zal een zorgvuldige transitie plaatsvinden. De klanten van Centric HR & Payroll die overgaan naar BCS zullen daar weinig van merken. Zij blijven ook na de overgang verzekerd van de hoogwaardige dienstverlening die zij gewend zijn. Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!