Witold Kepinski - 02 juni 2023

Vertiv publiceert zijn 2022 ESG-rapport

Vertiv, een wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, publiceert haar tweede jaarlijkse rapport over haar environmental, social & governance (ESG)-inspanningen en -initiatieven op diverse belangrijke gebieden.

Vertiv publiceert zijn 2022 ESG-rapport image

In 2022 richtten deze inspanningen zich op zes gebieden die centraal staan binnen de visie en bedrijfswaarden van Vertiv: efficiënte producten en systemen, verantwoordelijke bedrijfsprocessen, haar mensen, haar omgeving, de integriteit van haar supply chain en governance. Initiatieven en resultaten die in het rapport aan bod komen zijn onder meer:

  • De uitbreiding van zowel het productaanbod als de productpijplijn met nieuwe en verbeterde oplossingen met energie- en waterefficiënte kenmerken.
  • De publicatie van de Vertiv Guide to Data Center Sustainability. Dit is een online bron van informatie over best practices en nieuwe technologieën die de branche op weg helpen naar een net zero uitstoot.
  • De lancering van diversity, equity & inclusion (DE&I)-trainingssessies voor het senior management en andere wereldwijde en regionale leidinggevenden en verdere training die deelnemers bewust maken van onbewuste vooroordelen.
  • De centralisatie en uitbreiding van welzijnsprogramma’s voor het personeel naar wereldwijde partners.
  • Het teweegbrengen van positieve verandering binnen gemeenschappen in alle delen van de wereld op basis van vrijwilligerswerk door werknemers van Vertiv dat door het bedrijf wordt ondersteund. De focus ligt daarbij op onderwijs en exacte vakken, mensen in nood, gezondheidszorg en maatschappelijke verbetering.
  • Maatregelen die in 2022 werden genomen om de milieu-impact van de bedrijfsactiviteiten te reduceren. In de gehele EMEA-regio hebben verschillende fabrieken hernieuwbare energie voor hun activiteiten ingekocht, en de E+I Engineering Burnfoot-locatie van Vertiv in Ierland installeerde een systeem dat al het proceswater hergebruikt voor zijn productieprocessen. Hiermee wordt het totale waterverbruik van deze locatie verminderd. In Noord-Amerika ging de faciliteit in Delaware in Ohio van start met de installatie van een zonnepark in het kader van een initiatief voor een praktijkdemonstratie van een microgrid.
  • Verdere toewijding aan de integriteit van de supply chain. Hierbij werd honderd procent van alle bestedingen van leveranciers in het afgelopen jaar geanalyseerd en werd aanvullende due diligence uitgevoerd ten aanzien van ruim 500 directe en indirecte leveranciers om overeenstemming te waarborgen met brancheleidende normen op het gebied van mensenrechten en arbeidsomstandigheden.

“We hebben gestage vooruitgang geboekt in ons streven om een verantwoordelijke wereldburger en maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn”, zegt Giordano Albertazzi, CEO van Vertiv. “We ontwikkelen betrouwbare en water- en energie-efficiënte producten en systemen die ondersteuning bieden aan de milieudoelstellingen van onze klanten. Tegelijkertijd verbeteren we ons eigen beleid en onze eigen impact met betrekking tot onze bedrijfsprocessen, onze mensen, onze gemeenschappen en onze supply chain. We zijn er trots op om het werk dat we binnen deze gebieden verrichten met de wereld te delen.” Het ESG-rapport van dit jaar introduceert daarnaast verslaggeving in aansluiting op de aanbevelingen van de Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD), een toonaangevend kader voor communicatie over het beheer van klimaatrisico’s en -kansen en hoe die van invloed zijn op de bedrijfsstrategie van Vertiv. Meer informatie is te vinden in het rapport, dat kan worden opgevraagd en gedownload via Vertiv.com.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!