Witold Kepinski - 20 juni 2023

VMware breidt Digital Employee Experience - DEX aanbod uit

VMware breidt Digital Employee Experience - DEX aanbod uit image

Digital employee experience (DEX)-technologie is essentieel omdat het organisaties de tools biedt om geweldige werknemerservaringen te bieden én IT-teams helpt efficiënter te werken, wat kostenbesparingen oplevert. Maar de huidige DEX-oplossingen zijn gefragmenteerd en er zijn meerdere platforms en leveranciers nodig om ervaringen op de werkplek te meten, analyseren, leveren en herstellen. Een uniforme aanpak is nodig en daarom kondigt VMware vier unieke verbeteringen aan ter bevordering van zijn DEX-oplossing:

  • De beschikbaarheid van DEX voor door derden beheerde apparaten
  • DEX voor VMware Horizon
  • AI-driven Guided RCA
  • De intentie om de Workspace ONE ITSM Connector for ServiceNow-ondersteuning van beschikbare herstelacties uit te breiden

Deze innovaties passen bij VMware’s commitment om de enige holistische DEX-oplossing te bieden, die helpt de productiviteit te verhogen en problemen sneller op te lossen, waardoor de betrokkenheid van werknemers toeneemt.

“Hybride werken brengt veel uitdagingen met zich mee. Organisaties in alle sectoren worstelen met de toename van het aantal IT-incidenten en het groeiende personeelsverloop. Succesvolle organisaties moeten prioriteit geven aan technologie die IT-teams de juiste tools biedt om problemen sneller op te lossen én ze in de toekomst te voorkomen”, zegt Boudewijn Aelbers (foto), Director Presales Benelux, VMware. “VMware’s uitgebreide DEX-oplossing gebruikt automatisering om IT-teams datagestuurde inzichten te bieden, die zorgen voor meer efficiëntie en geweldige ervaringen voor werknemers.”

Schaalbaar platform ondersteunt uiteenlopende use cases
VMware verbetert zijn DEX-oplossing door werknemerservaringen op alle endpoints op dezelfde manier te meten – ongeacht of deze fysiek of virtueel zijn, beheerd worden door VMware of door een derde partij. VMware kondigt aan dat zijn Digital Employee Experience Management (DEEM)-oplossing nu beschikbaar is voor Windows-apparaten die worden beheerd door oplossingen van derden. Dankzij deze update is het volledige DEX-aanbod van VMware, inclusief Intelligent Hub, DEEM en Assist, nu beschikbaar voor deze apparaten. Zelfs als een klant heeft gestandaardiseerd op andere beheeroplossingen, biedt dit klanten meer flexibiliteit in hoe ze hun DEX-oplossing inzetten en uitbreiden.

Voor klanten die hun metingen uit willen breiden naar virtuele apps en desktops, heeft VMware ook goed nieuws: DEEM is nu ook beschikbaar voor VMware Horizon. Klanten kunnen de ervaringen van eindgebruikers met virtuele apps en desktops van Horizon meten en analyseren, waardoor netwerkprestaties, log on time en VM-prestaties worden samengebracht. Als de ervaringscore voor Horizon verandert, wordt IT proactief gewaarschuwd met geautomatiseerde meldingen waardoor ze problemen die van invloed zijn op de productiviteit van werknemers die het Horizon-werkplatform gebruiken, efficiënter kunnen oplossen.

Een uitgebreide DEX-aanpak helpt IT om meer problemen op te lossen en “shift left”
Organisaties kunnen geen naadloze werknemerservaring bieden zonder ook controle te houden over de levering van ervaringen en over het oplossen van problemen. VMware biedt de enige allesomvattende oplossing die een closed loop-cyclus creëert waarmee IT “shift left” kan toepassen, waarbij holistische ervaringsgegevens worden gebruikt om proactief problemen op te lossen en de werknemerservaringen voortdurend te verbeteren. Met de bekroonde unified endpoint management-mogelijkheden van VMware Workspace ONE hebben klanten toegang tot het breedste scala aan herstelmogelijkheden dat momenteel beschikbaar is.

Bij ervaringsproblemen zijn servicedeskteams de eerste die werknemers ondersteunen. Door dezelfde ervaringsgegevens die IT bekijkt in Workspace ONE uit te breiden naar ServiceNow via VMware’s ITSM Connector, kunnen servicedeskteams problemen efficiënter oplossen. VMware onthult meer innovaties voor ITSM Connector, waaronder experience scoring, een uitgebreide set van unified endpoint management-acties en de mogelijkheid om workflows te triggeren die door IT-teams zijn gemaakt in VMware Freestyle Orchestrator. Door gebruik te maken van ervaringsscores kan de servicedesk proactief andere potentiële problemen met een gebruiker oplossen voordat deze escaleren en de workflow belemmeren. Deze uitgebreide herstelacties en workflows zorgen ervoor dat er minder tijd nodig is om te troubleshooten en problemen op te lossen.

Petra Cremer, Adviseur Informatieveiligheid bij de gemeente Enschede: “Medewerkers van de gemeente profiteren van extra flexibiliteit omdat ze met een laptop of andere apparatuur overal makkelijk en veilig kunnen werken, zowel op kantoor als thuis of in het veld. VMware Workspace ONE integreert met Workspace ONE Mobile Threat Defense powered by Lookout via het Workspace ONE Trust Network en WorkSpace ONE Intelligence. Hiermee kan het IT-team geavanceerde cyberaanvallen of datalekken op iOS- of Android-toestellen direct signaleren en monitoren. Zo vergroten medewerkers hun mobiliteit zonder concessies aan de veiligheid. Dit alles binnen het centraal beheerde VMware Workspace ONE-platform.”

Tastbare ROI door datagestuurd experience management
Van IT-teams wordt verwacht dat ze meer beheren met minder resources. VMware’s DEX-aanbod helpt IT om een proactieve benadering te hanteren door middel van inzichten, Guided Root Cause Analysis (RCA) en automatisering. Met AI-gedreven inzichten hebben IT-organisaties direct inzicht in problemen die de productiviteit van werknemers beïnvloeden. Dit door statistische machine-learningmodellen te gebruiken om automatisch afwijkingen in ervaringen te detecteren en te scoren. Guided RCA, nu beschikbaar, gebruikt AI om de waarschijnlijke hoofdoorzaak van een probleem te identificeren met een bijbehorende betrouwbaarheidsscore. Hierdoor is er minder tijd en moeite nodig om de bron van het probleem te identificeren. Met geïntegreerde automatiseringsworkflows kunnen de juiste herstelacties worden ondernomen, waardoor het probleem sneller wordt opgelost en werknemers proactief op de hoogte worden gebracht. Onlangs kon een VMware-klant die te maken had met een laptopcrash de hoofdoorzaak vaststellen met behulp van Guided RCA. In samenwerking met hun applicatieteams kon de klant het probleem snel oplossen, waardoor honderden engineering-uren aan verloren productiviteit werden bespaard.

“VMware IT heeft DEX gebruikt om over te stappen op een meer proactieve, datagestuurde IT-aanpak”, aldus Aelbers. “Dit heeft engineering-uren bespaard door problemen sneller, op schaal, op te lossen. Daarnaast heeft het collega’s vertrouwen gegeven in onze IT-organisatie. Door gebruik te maken van DEEM voor inzichten en proactieve ondersteuning, heeft VMware IT de afgelopen zes maanden gemiddeld 35% minder tijd nodig gehad om ondersteuningsproblemen op te lossen [1]. Dit bespaart kostbare IT-tijd en zorgt ervoor dat werknemers sneller weer productief zijn.”

Extra bronnen

[1] Interne VMware IT-tests, november 2022-april 2023.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!