Wouter Hoeffnagel - 22 juli 2023

Eurofiber Cloud Infra bouwt Private Cloud voor iBurgerzaken

Eurofiber Cloud Infra (Eurofiber) gaat in opdracht van PinkRoccade Local Government (PinkRoccade) een nieuwe Private Cloud omgeving realiseren en beheren ten behoeve van het iBurgerzaken applicatielandschap. Onderdeel van deze opdracht is onder andere het leveren van Managed Kubernetes, Technisch Applicatiebeheer, Managed Security- en SOC-dienstverlening.

Eurofiber Cloud Infra bouwt Private Cloud voor iBurgerzaken image

Voor deze opdracht maakt Eurofiber gebruik van zijn eigen Tier 3* datacenters en VMware Verified Private Cloud platform. Hiermee beschikt PinkRoccade over de meest moderne en toekomst vaste infrastructuur met security en compliance als belangrijke pijlers. Op deze solide basis kan PinkRoccade haar dienstverlening voor de gemeenten de komende jaren verder optimaliseren en uitbreiden. Naast iBurgerzaken zullen ook andere applicaties (waaronder iSamenleving en iParticipatie) gebruikmaken van de Eurofiber Private Cloud oplossing. Voor deze grootschalige opdracht werkt Eurofiber samen met VMware specialist ITQ voor de Managed Carbon Black XDR-dienst en Nomios, de security specialist die de Managed NDR- en 24x7 SOC-dienstverlening voor haar rekening zal nemen.

"Om de ambities van PinkRoccade te kunnen waarmaken zijn we afhankelijk van een toekomstvaste en veilige infrastructuur. Voor een optimale gebruikerservaring van onze applicaties bij gemeenten zijn betrouwbaarheid, robuustheid, veiligheid en beschikbaarheid van zowel het onderliggende Private Cloud platform als de netwerkinfrastructuur cruciaal", zegt Tjerk Venrooy, Directeur Publiekszaken bij PinkRoccade. "Ik ben blij dat we hiervoor een strategisch partnership met Eurofiber aangaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij deze belangrijke dienstverlening voor PinkRoccade op excellente wijze invullen en kijk dan ook uit naar onze samenwerking", aldus Venrooy.

'Vertrouwen maakt het verschil'

Andrea Kraus, CRO Eurofiber: "Vertrouwen maakt het verschil in cloudinfrastructuur. Eurofiber ontwikkelt zich razendsnel, we moeten ervoor zorgen dat ons portfolio naadloos blijft aansluiten op de snel veranderende behoeften en dat we een ultieme klantervaring kunnen leveren. Afgelopen jaar hebben we verschillende business units samengevoegd tot Eurofiber Cloud Infra. Hierdoor kunnen we complete digitale infrastructuren creëren die naadloos aansluiten op de wensen onze klanten. Deze samenwerking met PinkRoccade en het vertrouwen dat zij hebben in onze infrastructuur is daar een perfect resultaat van. Tegelijkertijd blijven we ook onze diensten ook apart aanbieden, klanten kunnen ook bij ons terecht als ze alleen serverruimte of datacenterconnectiviteit nodig hebben."

Ivo Veerman, Sales Director Eurofiber Cloud Infra: "We zijn er trots op dat PinkRoccade voor Eurofiber heeft gekozen. De iBurgerzaken Cloud omgeving is een vitale en een zeer omvangrijke omgeving voor de publieke sector. Met het leveren van deze Private Cloud oplossing, in combinatie met Managed Kubernetes, Technisch Applicatiebeheer en de Managed Security dienstverlening bevestigt Eurofiber zijn naam als vooraanstaand leverancier van zowel vitale connectiviteits- als cloud oplossingen.''

Eurofiber Cloud Infra

Eurofiber Cloud Infra is in 2021 opgericht als onderdeel van de Eurofiber Group en richt zich op geïntegreerde IT-infrastructuurdiensten. Het biedt een open cloud en netwerkinfrastructuur die volledig in eigendom is, waaronder eigen energiezuinige Tier 3 datacenters, een VMware Verified Private Cloud platform, een software defined network tussen meer dan 90 datacenters in Nederland en België en directe koppelingen met onder andere Microsoft Azure en Amazon Web Services.

Deze cloud infrastructuur werkt samen met het eigen landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber Nederland dat door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is aangemerkt als vitale infrastructuur. Eurofiber heeft de gehele infrastructuurketen in eigen beheer en kan zo de verschillende elementen op elkaar af te stemmen. Het bedrijf levert onder meer IT-infrastructuuroplossingen aan overheden, gemeenten, zorg- en onderwijssector, financiële instellingen, middelgrote- en grote ondernemingen en IT-service providers.

Eurofiber is naast Azure Advanced Networking Partner ook een Eurofiber Managed Partner van Microsoft. Het bedrijf behoort tot een beperkte groep van partners die nauw samenwerken met Microsoft.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!