Witold Kepinski - 11 augustus 2023

Cisco koopt cloud native mobile services platform WG2

Cisco kondigt de intentie aan om Working Group Two (WG2) over te nemen, een Noors bedrijf met een cloud-native mobiel dienstenplatform dat volledig API-consumeerbaar en zeer programmeerbaar is.

Cisco koopt cloud native mobile services platform WG2 image

Gebouwd voor eenvoud, innovatie en efficiëntie, maakt het WG2-platform gebruik van het web-scale playbook en operationele modellen, waardoor het een natuurlijke match is met het Cisco Mobility Services Platform.

De technologie en het team van WG2 sluiten volgens Cisco aan bij dezelfde aanpak: de mobiele netwerkarchitectuur vereenvoudigen om een ​​radicaal innovatieve mobiele service te leveren. En met WG2 en het Cisco Mobility Services Platform kan Cisco zijn service edge-implementatie en API first-strategie een boost geven voor applicatie-ontwikkelingspartners, Enterprise-klanten en Service Provider-partners.

Cisco meldt: "WG2 en Cisco hebben een unieke synergie. We delen een gemeenschappelijke ambitie om een ​​wereldwijde, programmeerbare mobiele kern als een service te leveren, en zijn opmerkelijk afgestemd op deze gedeelde visie. Het doel? Om onze klanten van communicatieserviceproviders in staat te stellen sneller terrein te bestrijken, terwijl we samenwerken om hun 5G-investeringen te gelde te maken. Het verbruiksmodel is eenvoudig en uitgebreid en ondersteunt alle belanghebbenden. Het eindresultaat is een platform voor mobiliteitsservices dat mobiele netwerkimplementaties drastisch kan vereenvoudigen, verbeterde edge-ervaringen kan bieden, nieuwe en geavanceerde use-cases mogelijk kan maken en eenvoudige applicatie-ontwikkeling kan ondersteunen."

Cisco meldt verder: "De expertise van WG2 in de mobiele ruimte biedt mogelijkheden die cruciaal zijn voor de zakelijke markt, waaronder volledige authenticatie, provisioning, spraak-, berichten- en datadiensten, die allemaal zullen worden opgenomen in onze bestaande Control Center-aanbiedingen. Samen bieden ons Mobility Services Platform en de Cisco Networking Cloud-, Assurance-, Security- en Collaboration-portfolio's opmerkelijke waarde aan onze Service Provider-partners en pakken ze bedrijfskritische use-cases aan voor onze zakelijke klanten. We kunnen niet wachten om het WG2-team bij Cisco te verwelkomen en met hen samen te werken om de meest geavanceerde mobiele IoT-use-cases op schaal te leveren. WG2 komt bij mijn Provider Mobility-organisatie binnen Cisco Networking. De overname zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van Cisco's FY24."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!