Wouter Hoeffnagel - 17 augustus 2023

Foxconn investeert miljarden in India

Foxconn, ook bekend als Hon Hai Technology Group, gaat op grote schaal investeren in India. Het bedrijf investeert miljarden dollars in productie in het land, waarmee het zijn activiteiten wil diversifiëren.

Foxconn investeert miljarden in India image

Dit is door CEO Young Liu bekend gemaakt tijdens een bespreking met investeerders. Foxconn wil zijn activiteiten uitbreiden in de Indiase staten Karnataka, Telangana State, Andhra Pradesh en Tamil Nadu. Het bedrijf richt zich hierop op de productie van componenten voor consumentenelektronica. Op termijn wil het echter ook chipproductie en componenten voor elektrische voertuigen in het land produceren.

Op dit moment beschikt Foxconn over negen campussen in India, die in totaal meer dan 500 voetbalvelden groot zijn. Daarnaast zijn twintig woongelegenheden in het land beschikbaar, waar tienduizenden werknemers van het bedrijf wonen. In totaal beschikt Foxconn over dertig fabrieken in India, die samen goed zijn voor een omzet van 10 miljard dollar per jaar. Dit komt neer op ongeveer vijf procent van zijn wereldwijde jaaromzet, die in 2022 uitkwam op 216 miljard dollar.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!