Wouter Hoeffnagel - 17 augustus 2023

AWS gaat partnership aan met Femme Forward rondom genderongelijkheid

In Europa is het aantal vrouwelijke tech-oprichters minder dan 15%, blijkt uit cijfers van Startup Genome uit 2023. Amazon Web Services (AWS) gaat als onderdeel van het omscholingsprogramma AWS re/Start een partnerschap aan met Femme Forward, een door de Europese Unie (EU) gefinancierd project dat erop gericht is vrouwen de vaardigheden en het vertrouwen te geven om technische carrières te starten of nieuwe start-ups op te richten.

AWS gaat partnership aan met Femme Forward rondom genderongelijkheid image

AWS re/Start is een omscholingsprogramma voor mensen die nieuw zijn in technologie en is bewust gericht op het vergroten van de diversiteit in de tech-sector. Met het doel om tegen 2025 wereldwijd 29 miljoen mensen op te leiden, traint het omscholingsprogramma elke dag duizenden nieuwe bouwers op in technologie. Claire Spiller, EMEA leader van AWS re/Start: “Het wereldwijde tekort aan vaardigheden en het gebrek aan diversiteit in technologie zal niet worden opgelost door enkel één leverancier of één organisatie. Er is drijfkracht over meerdere landen, organisaties en initiatieven nodig om een significante verandering door te voeren. Toen we kans kregen om partner te worden van Femme Forward, en zo een consortium van organisaties met een vergelijkbare missie samen te brengen, hebben we die kans gegrepen.”

Nieuwe golf van vrouwelijke techprofessionals en ondernemers

Femme Forward is een door de Europese Unie (EU) gefinancierd project dat erop gericht is vrouwen te helpen om technische carrières te starten of nieuwe start-ups op te richten. Het wordt geleverd door een consortium van ervaren aanbieders van trainingen en streeft ernaar een nieuwe golf van vrouwelijke techprofessionals en ondernemers op gang te brengen. Met mentormogelijkheden in zeven Europese landen is dit de eerste grote stap in het hervormen van het genderevenwicht in technologie en het bevorderen van een bloeiende gemeenschap van vrouwen in het digitale tijdperk. Het project loopt tot december 2024.

Het programma van Femme Forward bestaat uit verschillende modules, waaronder ‘Start-up Founders’ en ‘Future Tech Carreers’. Het grootste deel van laatstgenoemde module wordt door AWS re/Start verzorgd. Ook AWS-klanten Randstad en Fujitsu hebben hun diensten gratis aangeboden, als onderdeel van hun toewijding om DE&I-problemen aan te pakken. HR-dienstverlener Randstad creëerde een online kennisbank met nuttige bronnen om al tijdens de sollicitatieprocedure een nieuwe baan in de tech-industrie een kickstart te geven.

'Grote uitdaging voor onze klanten in heel Europa'

Farah Verbruggen, vice-president van EMEA bij Randstad: “Randstad wil graag actief deelnemen aan het Femme Forward-project. Omdat we in de uitzendbranche werken, zien we het gebrek aan diversiteit en het algehele tekort aan technische vaardigheden als een grote uitdaging voor onze klanten in heel Europa.”

Vrouwen met het plan om een tech-bedrijf op te zetten, of die op zoek zijn naar een carrièreswitch naar tech, worden uitgenodigd om deel te nemen aan zoveel sessies als dat hun schema toelaat. Bekijk aankomende evenementen op de website van Femme Forward.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!