Witold Kepinski - 18 augustus 2023

Bechtle en Retarus gaan verkoopsamenwerking aan

De in München gevestigde leverancier van enterprise messaging services Retarus is een samenwerkingsverband aangegaan met het grootste IT-systeemhuis van Duitsland, Bechtle.

Bechtle en Retarus gaan verkoopsamenwerking aan image

De flexibele cloudoplossingen van Retarus voor e-mailbeveiliging en enterprise messaging maken met onmiddellijke ingang deel uit van het portfolio van de Bechtle Groep in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux. Hierdoor kunnen klanten van Bechtle profiteren van op maat gemaakte cloudoplossingen voor bedrijfscommunicatie die gekenmerkt worden door het hoogste niveau van data-soevereiniteit. Er is ook al een verdere uitbreiding van de samenwerking gepland: Retarus Integration en Automation Services worden binnenkort aan het Bechtle portfolio toegevoegd.

Bechtle en Retarus, een wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde bedrijfsoplossingen voor e-mailbeveiliging, enterprise messaging en bedrijfsintegratie, kondigen hun commerciële samenwerking aan. De samenwerking is bedoeld om te voldoen aan de toenemende vraag naar complexe IT-projecten rondom cloudtransformatie, en om klanten steeds de juiste oplossing voor digitale communicatie te kunnen bieden. Door de integratie van de Retarus-diensten in het portfolio van Bechtle profiteren de klanten van het IT-systeemhuis van aanzienlijk efficiëntere en veiligere communicatieprocessen. De oplossingen voldoen aan alle gangbare industrienormen én aan de strengste eisen op het gebied van gegevensbescherming en naleving. Retarus verwerkt alle gegevens volgens de voorschriften van de AVG in zelf beheerde, controleerbare datacenters in Europa.

"We zijn heel blij dat we met Bechtle een partner aan onze zijde hebben die één van de meest succesvolle IT-dienstverleners in Europa is en dezelfde waarden met ons deelt," zegt Martin Hager, oprichter en CEO van Retarus. "Onze toonaangevende oplossingen voor enterprise messaging zijn veilig, 100% in overeenstemming met de AVG, eenvoudig te implementeren en ze ondersteunen bedrijven bij hun digitalisering en cloudificatie."

Mathias Schick, Directeur Solution en Practice Management Security bij Bechtle, voegt hieraan toe: "Met Retarus hebben we nu nog een Duitse partner aan onze zijde met jarenlange ervaring op het gebied van enterprise messaging. Samen zullen we onze klanten ondersteunen in hun digitale ontwikkeling. De eerste gezamenlijk gewonnen projecten bevestigen dit al op indrukwekkende wijze."

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!