Witold Kepinski - 24 augustus 2023

Main verkoopt Assessio aan Pollen Street

Main Capital Partners kondigt de ondertekening van de verkoop van Assessio aan Pollen Street Capital aan. In de afgelopen vier jaar heeft Assessio zich ontwikkeld van een lokale speler die voornamelijk actief was op de arbeidsmarkt voor werving en selectie, tot een Noord-Europese speler op het gebied van talentassessment met een aanbod voor zowel pre- als post-hire segmenten. Assessio is nu goed gepositioneerd om de grenzen van haar succes te verleggen en het bereik uit te breiden naar nieuwe markten onder leiding van Pollen Street.

Main verkoopt Assessio aan Pollen Street image

Main Capital Partners erkende het potentieel van Assessio om een leidende softwareleverancier voor talentbeoordeling te worden en deed in 2019 een strategische investering. In de loop van Main's investeringsperiode transformeerde Assessio van een door consultancy gedreven bedrijf naar een zeer schaalbare SaaS-onderneming met een geavanceerd platform dat zowel de pre- als post-hire ruimte van recruitment dekt. Gedurende deze periode is de omzet van Assessio meer dan verdubbeld, waardoor het bedrijf haar positie als marktleider in Scandinavië en de Benelux heeft verstevigd.

Main heeft een cruciale rol gespeeld in de ondersteuning van het groeitraject van Assessio, inclusief strategische overnames die het productportfolio en de aanwezigheid op de markt van het bedrijf hebben versterkt. Main ondersteunde Assessio's acquisitie van het Nederlandse HFMTalentindex. Daarnaast heeft Assessio haar aanwezigheid op de nog niet ontsloten Scandinavische markten verder versterkt en een leidende positie verworven in de Benelux met de overnames van het Nederlandse Eelloo en het Deense People Test Systems. Vandaag de dag is Assessio de toonaangevende speler op het gebied van talentassessment in Scandinavië en de Benelux, met >1.800 klanten in een breed scala aan sectoren.

De verkoop van Assessio aan Pollen Street markeert een nieuwe belangrijke prestatie voor Main Capital Partners. Pollen Street, als overnemende partij, erkent de uitzonderlijke waarde en expertise die Assessio toevoegt aan de talent assessment markt. De transactie brengt Assessio's innovatieve oplossingen samen met de middelen en ondersteuning die nodig zijn om haar bereik uit te breiden en haar groei voort te zetten om een wereldwijde leider in de industrie te worden.

Johan Masironi, CEO van Assessio, zegt: ''Samen met Main Capital zijn we overgegaan naar een schaalbare SaaS-operatie, hebben we onze inkomsten verdubbeld en zijn we marktleider geworden in Scandinavië en de Benelux. We zijn enthousiast over het volgende hoofdstuk nu we gaan samenwerken met Pollen Street. Hun ervaring in het schalen van softwarebedrijven sluit perfect aan bij ons doel van internationale uitbreiding en verbetering van het technologieplatform. Dit partnerschap zal de groei versnellen, ons aanbod verbreden en onze positie als top talent assessment partner in Europa versterken."

Anastasia Kovaleva, Investment Director bij Pollen Street, voegt toe: "Assessio heeft een zeer gedifferentieerde propositie ontwikkeld waardoor het bedrijf een unieke positie inneemt in de HCM-softwaremarkt. Pollen Street is trots op zijn staat van dienst in het ondersteunen van snelgroeiende softwarebedrijven. Onze investerings- en waardecreatiestrategie zal voortbouwen op de reputatie van Assessio als het leidende softwareplatform voor talentbeoordeling in Scandinavië. Assessio heeft hierbij als doel om een toonaangevende pan-Europese speler op het gebied van talentmanagement op te bouwen in een snel groeiende markt die huidige uitdagingen zoals talenttekorten en de ondersteuning van diversiteit en inclusie oplost. Assessio wordt geleid door een dynamisch en hoog aangeschreven team, we zijn onder de indruk van wat ze tot nu toe hebben bereikt en we kijken ernaar uit om samen te werken met Johan, Evelien, Peter en Staffan in de volgende fase van de groei van het bedrijf."

Wessel Ploegmakers, Partner bij Main Capital Partners, sluit af: "Sinds ons partnerschap in 2019 hebben we een significante groei gezien, waarbij we markt leidende posities hebben verworven in de Benelux en Nordics regio's, evenals een bijna verdrievoudiging in omvang en winstgevendheid. Door organische groei en een selectieve buy-and-build strategie heeft de HR-softwareleverancier voor talentassessment zich ontwikkeld tot een prominente speler in Noord-Europa. We zijn er trots op dat we Assessio op deze groeireis hebben kunnen ondersteunen."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!