Witold Kepinski - 02 september 2023

Switch Datacenters leidersteam uitgebreid met Geurt Woudenberg en Pieter Duijves

Switch Datacenters, een datacenterexploitant en ontwikkelaar in Amsterdam, heeft twee nieuwe senior leiderschapsbenoemingen aangekondigd om de snelle groei te ondersteunen.

Switch Datacenters leidersteam uitgebreid met Geurt Woudenberg en Pieter Duijves image

Pieter Duijves , veteraan uit de sector en voorheen voormalig EMEA Senior Director of Operations bij een wereldwijde concurrent van Switch, waar hij verantwoordelijk was voor de activiteiten van meer dan 20 Europese datacenters, zal de nieuw gecreëerde rol van COO, Chief Operating Officer bij Switch Datacenters op zich nemen en bouwen het operationele team en de processen van het bedrijf uit te breiden om verdere groei mogelijk te maken.

Geurt Woudenberg , al aan boord sinds maart 2019, wordt Chief Construction & Engineering Officer en zal zich richten op het ontwerp, de bouw en de engineering van datacenterinfrastructuur voor Switch Datacenters op huidige en toekomstige locaties.

“Met de geplande opening eind dit jaar van AMS4, een duurzaam vlaggenschip met een hoge dichtheid en een capaciteit van 15-18 MW gelegen in het Science Park Zuid in Amsterdam, hebben we een nieuwe fase bereikt in onze 13-jarige geschiedenis van het ontwikkelen en exploiteren van hoge kwaliteit. kwalitatieve datacenters in Amsterdam”, zegt Edgar van Essen, Managing Director van Switch Datacenters. “We hebben met succes het grootste deel van de capaciteit in onze datacenters voorverhuurd aan snelgroeiende, toonaangevende klanten, die allemaal toonaangevende professionele diensten en ondersteuning nodig hebben van onze toonaangevende locaties op het gebied van technologie en duurzaamheid. Tegelijkertijd ontwikkelt Switch nieuwe sites en upgradet bestaande sites om tegemoet te komen aan klanten met AI-toepassingen en hoge vermogensdichtheidsvereisten.'', zegt Edgar,

''Ik ben blij om mij aan te sluiten bij Switch Datacenters en ben echt onder de indruk van hun capaciteiten, visie, drive, projecten in ontwikkeling en voortdurende drive voor duurzame innovatie in datacenters'', zegt Pieter Duijves, 'De kans kwam voor mij precies op het juiste moment en ik wil graag mijn 15 jaar leidende operationele uitmuntendheid op het gebied van datacenteractiviteiten inbrengen en het bedrijf de komende jaren naar een nog snellere groei helpen.”

''De afgelopen vijf jaar is Switch Datacenters substantieel gegroeid'', zegt Gregor Snip, CEO en mede-oprichter van Switch Datacenters, ''en we ontwikkelen momenteel een duurzaam portfolio met ruim 200 MW aan nieuwe capaciteit rond Amsterdam om aan de groeiende behoeften te voldoen. van onze klanten in groeigebieden zoals AI/High Performance computing en het bouwen van veilige nationale zones voor wereldwijde cloudbedrijven”

“De voortdurende groei van het datagebruik wordt aangedreven door de snelgroeiende IT-industrie en alle mensen en bedrijven in Nederland dragen bij aan deze groei door steeds grotere hoeveelheden data en cloudgebaseerde IT-diensten te consumeren. Het ligt in ons charter om extreem efficiënte datacenters te bouwen voor deze IT-bedrijven, die de laagste CO2-voetafdruk zullen hebben en weinig natuurlijke hulpbronnen, land en groene stroom zullen verbruiken en ook zoveel mogelijk opgewekte groene warmte terug zullen leveren aan onze lokale samenleving als een bijdrage aan de nationale Nederlandse energietransitiestrategie van fossiel naar groen. Switch Datacenters is een van de weinige lokale datacenterspelers die gelooft in en inzicht heeft in de lokale Nederlandse politieke agenda, technische innovatie en maatschappelijke behoeften. Dat maakt ons uniek in het datacenterlandschap en is een andere belangrijke reden voor groei.

Pieter Duijves – Chief Operations Officer
Pieter brengt een uitgebreide internationale ervaring mee van meer dan 30 jaar in de IT-industrie en meer dan 15 jaar specifiek in de datacenterindustrie. Hij bekleedde senior leiderschapsposities in heel Europa bij AT&T, Global Crossing, HPE en NTT. Hij leidde onder meer de professionalisering van de datacenteractiviteiten voor grote (> 300 MW) organisaties met veeleisende hyperscale klanten, waardoor een consistente klantervaring op meer dan 20 locaties werd gewaarborgd. Hij was ook een pionier op het gebied van duurzame innovatie en produceerde de eerste concepten voor hergebruik van energie ten behoeve van glastuinbouwers in een voormalig bedrijf dat hij had opgericht.

Pieter trad op 1 augustus 2023 in dienst bij Switch Datacenters in de functie van COO. Hij zal Switch Datacenters ondersteunen bij het uitbreiden van de schaal van hun activiteiten. Hij zal de datacenteractiviteiten naar een hoger niveau tillen en de grote internationale klanten van Switch Datacenters bedienen.

Geurt Woudenberg – Chief Construction & Engineering Officer
Geurt is verantwoordelijk voor het gehele technische ontwerp en de daadwerkelijke bouw van onze datacenters. Hij heeft meer dan 20 jaar zeer relevante ervaring in senior datacenterfuncties in zowel de bouw- als de adviessector bij gerenommeerde bedrijven als HPE, Imtech en Volker Wessels Telecom. In zijn vorige functies heeft Geurt al meer dan vijftig high-end datacenters door heel Europa gebouwd en ontworpen, waarbij hij werkte voor wereldwijd toonaangevende merken en overheidsinstellingen.

Geurt trad in maart 2019 in dienst bij Switch Datacenters en leidt de vele groei- en locatie-uitbreidingsprojecten binnen de locaties van Switch Datacenters.

Edgar van Essen, Managing Director/Partner
Edgar heeft een lange staat van dienst op het gebied van internationaal leiderschap bij digitale IT-infrastructuurbedrijven in EMEA. Tijdens zijn carrière heeft hij altijd voorop gelopen op het gebied van technologische innovatie en het uitdagen van klassieke bedrijfsmodellen. Gedreven door nieuwsgierigheid, klantbehoeften en met een scherp oog voor strategische maatschappelijke veranderingen stimuleert hij verandering en structurele groei met een positieve langetermijnimpact voor alle stakeholders.

Gregor Snip, CEO
Gregor is een ervaren IT-veteraan en CEO/mede-oprichter van Switch Datacenters. Voordat hij 13 jaar geleden Switch Datacenters oprichtte, was Gregor oprichter en CEO van verschillende bedrijven, waaronder een groot hostingbedrijf. Hij heeft een lang en solide trackrecord op het gebied van datacentersite-operaties, innovatie en ontwikkeling en heeft een passie voor IT, technologieën en design.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Arctic Wolf BW vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!