Wouter Hoeffnagel - 07 september 2023

SAP breidt portfolio voor business transformatie uit met overname van LeanIX

SAP maakt bekend LeanIX over te nemen. LeanIX is een speler in enterprise architecture management (EAM)-software. Met de overname wil SAP zijn portfolio gericht op business tranformatie uitbreiden, een volledige suites met tools bieden voor continuous business transformation en AI-gedreven procesoptimalisatie faciliteren.

SAP breidt portfolio voor business transformatie uit met overname van LeanIX image

LeanIX is al langer een strategische partner van SAP en SAP Signavio; de partijen werken al tien jaar samen. SAP wil met de technologie van LeanIX zijn portfolio voor business tranformatie uitbreiden. Zo wil het bedrijf klanten helpen eenvoudiger in te spelen op veranderingen en hun business processen te verbeteren.

Applicatielandschap visualiseren

Het portfolio van LeanIX vult de transformatiemogelijkheden van SAP Signavio-oplossingen aan. LeanIX biedt zijn producten aan als Software-as-a-Service en bedient hiermee meer dan 1.000 klanten wereldwijd. Zij kunnen met de producten van LeanIX onder meer hun IT-applicatielandschap visualiseren en zo applicaties die overbodig worden identificeren, doelstellingen formuleren en nieuwe architecturele roadmaps opzetten. LeanIX lanceerde onlangs een AI-assistent die gebruik maakt van generatieve AI voor enterprise architecture management.

SAP verwacht de overname in het vierde kwartaal van 2023 af te ronden. De overname moet worden goedgekeurd door toezichthouders. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!