Witold Kepinski - 15 september 2023

Exclusive Networks koopt Spaanse IT-distributeur Ignition Technology

Exclusive Networks, speler op het gebied van cyberbeveiliging, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van Ingecom, een Value Added Distributor (VAD) die 100% gespecialiseerd is in cyberbeveiligings- en cyberintelligentieoplossingen om de uitbreiding van Ignition Technology in Zuid-Europa te versnellen.

Exclusive Networks koopt Spaanse IT-distributeur Ignition Technology image


Ingecom, een Spaanse distributeur met toegevoegde waarde, gespecialiseerd in cyberbeveiligings- en cyberintelligentieoplossingen voor opkomende en disruptieve technologieën, werd opgericht in 1996 en beschikt over een netwerk van meer dan 500 partners. Met het hoofdkantoor in Bilbao is Ingecom aanwezig in Spanje, Portugal en Italië. Het bedrijf genereerde in 2022 een omzet van €38 miljoen en de winstgevendheid is vergelijkbaar met die van Exclusive Networks.

Deze aanvullende ontwikkeling van Ignition Technology zal verdere waarde creëren voor Exclusive Networks door ons dubbele aanbod aan zowel gevestigde als opkomende innovatieve leveranciers te blijven versterken en hen te helpen de transitie te maken van uitdager naar toekomstige segmentleider.

Ingecom's hooggekwalificeerde team van meer dan 50 medewerkers, naast een zeer aantrekkelijk leveranciersportfolio en een gedeelde bedrijfscultuur zullen een sterke complementariteit met Ignition creëren.

Volgens de overeenkomst zal Exclusive Networks 70% van Ingecom verwerven, terwijl het resterende belang in handen zal zijn van de huidige managers.

Jesper Trolle (foto), CEO van Exclusive Networks, zei: “We zijn verheugd om de getalenteerde en gepassioneerde teams van Ingecom te verwelkomen in de Exclusive Networks Group binnen de Ignition-organisatie. Deze overname is volledig in lijn met onze plannen om ons portfolio van opkomende vernieuwers op het gebied van cyberbeveiliging verder te versterken en als referentiepartner te fungeren voor opkomende leverancierstechnologieën binnen EMEA. Bovendien zal het management van Ingecom blijven investeren in de toekomstige groei van het bedrijf en betrokken blijven bij ons gemeenschappelijk succes. We kijken ernaar uit om samen synergieën te ontwikkelen om de groeiambities van Ignition te verwezenlijken.”

Javier Modubar, CEO van Ingecom voegde hieraan toe: “Toetreden tot de Ignition-familie binnen Exclusive Networks Group was een logische keuze voor Ingecom gezien de sterke complementariteit en culturele aansluiting. We delen een passie voor cybersecurity en innovatie, evenals dezelfde ondernemerszin. Terwijl we onze activiteiten voortzetten, zal deze samenwerking de oplossingen van Ingecom in staat stellen te profiteren van de onbetwistbare expertise van Ignition en Exclusive Networks en onze voetafdruk aanzienlijk vergroten om ons ambitieuze groeiplan te bereiken.”

De afronding van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!