Martijn Kregting - 21 september 2023

Jamf: nieuwe ontwikkelingen Apple security en device management tijdens JNUC

Tijdens de 14e editie van de jaarlijkse Jamf Nation User Conference (JNUC) in Texas heeft Jamf samen met onder andere Apple, Google en Microsoft Apple-beheerders getoond hoe beheer en security van Apple-devices kunnen samenkomen in één geïntegreerd platform. Jamf stelt beheer, identity en security bij elkaar te brengen onder de noemer ‘Trusted Access’.

Jamf: nieuwe ontwikkelingen Apple security en device management tijdens JNUC image

Jamf's Apple beheer- en securityoplossingen in één geïntegreerd platform moeten IT- en securityteams helpen om gebruikers de ervaring te bieden die ze verwachten en die organisaties vertrouwen, zo stelde Jamf-CEO John Strosahl tijdens het event. “We hebben zoveel vertrouwen in het aanhoudende succes van Apple dat we ervan overtuigd zijn dat Apple de komende tien jaar het meest populaire eindgebruikersplatform in het bedrijfsleven zal zijn”, aldus Strosahl.

AI-uitrol

Ook Jamf gaat AI-toepassingen uitrollen in zijn producten en diensten. Zo komt de aanbieder met een nieuwe, AI-gedreven chatbot aan die de online community, learning hub en technische documentatie van Jamf samenbrengt. Jamf-beheerders kunnen hier antwoord krijgen op hun vragen, om snel problemen op te lossen.

Verder bracht Jamf naar buiten hoe AI verder geïntegreerd zal worden in zijn securityproducten. Deze nieuwe AI-functionaliteit bekijkt gedetailleerde, ruwe telemetriegegevens en gegevens over securitymeldingen en past daar het MITRE ATT&CK Framework op toe. Vervolgens biedt het beheerders een heldere samenvatting van wat er aan de hand is en tevens aanbevelingen over hoe security issues kunnen worden verholpen. Deze functie zal in de nabije toekomst worden geïntegreerd in Jamf-oplossingen.

Vernieuwd Pro-platform

Jamf introduceerde tijdens JNUC verder onder meer zijn beheerplatform Jamf Pro 11, met een nieuwe gebruikersinterface die de toegankelijkheid belooft te verbeteren met nieuwe kleuren, ondersteuning van tabbladen voor navigatie, verbeteringen voor screenreaders en snelkoppelingen naar populaire workflows. Het nieuwe uiterlijk zal in de toekomst worden uitgerold naar alle Jamf-producten voor een consistente ervaring.

Jamf Pro 11 ondersteunt ook Apple Declarative Device Management, inclusief nieuwe workflows voor het beheer van software-updates. Daarmee kunnen beheerders in Jamf Cloud de automatische installatie van nieuwe software-updates plannen en afdwingen op een specifieke datum en tijd. Daarnaast biedt Jamf Pro 11 eenvoudigere en transparantere onboarding voor eindgebruikers. Zo kunnen ze onder andere de voortgang van de installatie van apps volgen terwijl ze aan het werk zijn.

Security

Jamf Protect is voorzien van een nieuw compliance dashboard en beheer van kwetsbaarheden (‘vulnerability management’). Beheerders kunnen in één oogopslag de algemene compliance-status van hun omgeving zien. Ook kunnen ze snel zien welke apps en OS-versies in hun omgeving kwetsbaar zijn voor bekende Common Vulnerabilities and Exposures (CVE's). Zo kunnen ze betere beslissingen nemen over toegangsbeleid en prioriteiten voor patches. Eerder dit jaar voegde Jamf al Pro ondersteuning voor Rapid Security Response-updates toe, om beheerders volledig inzicht en controle te geven over belangrijke security updates.

ZTNA geïntegreerd in Jamf Connect

Sinds 2018 helpt Jamf Connect organisaties om cloud identity naar de Mac te brengen. Jamf heeft nu de Identity and Access Management (IAM) mogelijkheden van Jamf Connect uitgebreid met Zero Trust Network Access (ZTNA) om ‘least-privilege’ en snelle connectiviteit met cloud en on-premise databronnen te bieden vanaf macOS, iOS, iPadOS, Android en Windows devices. Deze kant-en-klare ZTNA-oplossing gebruikt een nieuwe generatie netwerktechnologie die eenvoudig te implementeren is en tegelijkertijd eindgebruikers een betere ervaring biedt. Deze oplossing vervangt verouderde VPN's en is efficiënter, zorgt voor lagere kosten en is veel veiliger dankzij integraties met Jamf's productplatform.

Risicosignalen van devices

Middels het in 2022 aangekondigde partnerschap met SwiftConnect, biedt Jamf nu een alternatief voor fysieke toegangspasjes. Zo kunnen Jamf-klanten met hun iPhone of Apple Watch toegang krijgen tot gebouwen en kantoren. Jamf komt nu met verbeteringen voor Employee Badge, waarmee risicosignalen of gebruikersevents verstuurd kunnen worden die de toegang voor een medewerker tijdelijk uitschakelen, totdat het device weer volledig in orde is. Jamf Employee Badge brengt digitaal toegangsbeleid naar de fysieke wereld, zodat alleen vertrouwde gebruikers met beveiligde devices toegang hebben tot gebouwen en kantoren.

Onderwijs

Jamf heeft een nieuwe gebruikersinterface aangekondigd voor Jamf School en Jamf Teacher. Dit voorziet de console van meer efficiëntie en inzicht, wat essentieel is voor leerkrachten in een vol klaslokaal. Daarnaast brengt Jamf de meest gevraagde functie van Jamf Pro - App Installers - naar Jamf School. Dit zorgt voor een completere Mac-beheerervaring in deze oplossing die speciaal is ontworpen voor het onderwijs.

Om leerlingen en onderwijsinstellingen beter te beschermen, heeft Jamf contentfiltering op devices uitgerold binnen Jamf Safe Internet voor gemonitorde iOS- en iPadOS 16+-devices. Deze functie houdt zowel binnenkomende dreigingen als onveilige uitgaande activiteiten tegen en zorgt tegelijkertijd voor meer privacy voor leerlingen. Later dit jaar staat ook contentfiltering voor macOS-devices gepland.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!