Witold Kepinski - 22 september 2023

BCC is failliet verklaard

Elektronicaketen BCC is officieel failliet verklaard. Ongeveer 1000 werknemers komen daarmee op straat te staan.

BCC is failliet verklaard image

Het faillissement van BCC wordt afgehandeld door een curator. De FNV staat medewerkers van BCC die vakbondslid zijn bij met advies. 

FNV meldt op zijn site het triest te vinden dat de eigenaar van BCC na het faillissement 'huilt over loonkosten’. 1000 mensen komen op straat te staan zonder enige compensatie, aldus FNV.

Volgens de FNV komen de problemen van de grote ketens niet door de kosten van de lonen, maar door de zucht van de eigenaren naar het grote geld. Menig winkelmerk wisselt eens in de paar jaar van eigenaar. Steeds weer zijn dat partijen die echt niet vanwege hun winkelhart instappen, maar omdat zij een kans zien om geld uit het bedrijf te onttrekken. FNV-bestuurder Linda Vermeulen is er duidelijk over: ‘De rechten van de werknemers moeten gerespecteerd worden en niet via geitenpaadjes worden omzeild. Door te kiezen voor een faillissement en een doorstart in plaats van een reorganisatie geeft BCC mensen die jarenlang hard voor ze hebben gewerkt nog eens een hele harde trap na.’


Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 SLTN Vierkant
Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!