Witold Kepinski - 02 oktober 2023

NCR splitst zich op in Voyix en Atleos

NCR, leverancier van bedrijfstechnologie, heeft de namen onthuld voor de twee bedrijven die zullen ontstaan ​​na de geplande scheiding, verwacht in het vierde kwartaal van 2023. Het selecteren van bedrijfsnamen is een belangrijke mijlpaal in het eerder aangekondigde plan van NCR om te scheiden in twee onafhankelijke, beursgenoteerde bedrijven.

NCR splitst zich op in Voyix en Atleos image

“Het digitale handelsbedrijf zal NCR Voyix heten, wat een knipoog is naar de altijd aanwezige visie, innovatie en samenwerking die NCR haar klanten biedt terwijl we met hen samenwerken op hun reis naar succes”, aldus NCR CEOMichael D. Hayford. “NCR Voyix zal gebruik maken van de toonaangevende software van NCR om de wereldwijde retail-, horeca- en digitale banktechnologieplatforms te blijven transformeren, verbinden en runnen.”

Tijdens gesprekken met duizenden belanghebbenden om de naam van elk bedrijf definitief te maken, werd het duidelijk dat "NCR" een bewezen teken van ervaring en service is dat klanten, sectoranalisten en werknemers NCR aanmoedigden om te behouden. Voor het digitale handelsbedrijf demonstreert de naam ‘Voyix’ het concept van een reis, zo beschrijven klanten hun reizen met NCR. Het bedrijf begeleidt hen bij elke stap en is altijd aanwezig om technologieën te verenigen en klanten naar hun visie te begeleiden. De toevoeging van ‘x’ is doelgericht: het vertegenwoordigt de bruikbare inzichten die aan klanten worden geleverd en de visuele manifestatie van het vermogen van het bedrijf om de digitale en fysieke wereld te ‘koppelen’.

“De nieuwe naam voor het ATM-bedrijf, NCR Atleos, weerspiegelt de kracht van het merk NCR en ons succes bij het helpen van banken en retailers bij het creëren van de beste oplossingen, binnen en buiten het filiaal of over hun kaart van uitgebreide netwerken”, zegt Hayford. gezegd. “Dit bedrijf zal voortbouwen op het leiderschap van NCR op het gebied van oplossingen waarmee klanten kunnen voldoen aan de wereldwijde vraag naar toegang tot geldautomaten en tegelijkertijd gebruik kunnen maken van nieuwe typen geldautomaattransacties, waaronder oplossingen voor digitale valuta, om de marktgroei te stimuleren.”

Net als bij NCR Voyix moedigden de ondervraagde kiezers het bedrijf aan om de naam NCR op de een of andere manier te behouden. ‘Atleos’, wat atlas of kaart betekent, spreekt over de focus van het bedrijf op het wereldwijd uitbreiden van transacties en toegang. 'At' knipoogt ook naar de vroegere en huidige geschiedenis van het bedrijf met geautomatiseerde tellers, wat in combinatie met 'eos', oftewel het aanbreken van een nieuw tijdperk, aansluit bij de drive van NCR om ATM as a Service (ATMaaS), interactieve tellers en toekomstige innovaties op te schalen .

NCR heeft samen met het wereldwijde adviesbureau Interbrand een grondig naamgevingsproces uitgevoerd, waarbij enquêtes, onderzoek en de betrokkenheid van duizenden belanghebbenden, waaronder medewerkers, klanten, investeerders en sectoranalisten, zijn betrokken.

“We hebben de verantwoordelijkheid voor het hernoemen van een bedrijf met meer dan 130 jaar geschiedenis zeer serieus genomen”, aldus CMOJennifer Personette. “De kracht van beide merken, die voortbouwen op onze bestaande positieve merkwaarde, blijkt duidelijk uit het recente momentum van het bedrijf en de feedback van klanten. Ik ben er ook trots op dat we namen hebben gekozen via een proces waarbij feedback is meegenomen van 12.000 medewerkers die hun trots op NCR uitten.”

Eerder maakte de Raad van Bestuur van het bedrijf de huidige Senior Executive Vice President en Chief Financial Officer van NCR bekend. Tim Olivier wordt aangewezen als CEO van NCR Atleos enDavid Wilkinson, executive vice-president en president van NCR Commerce, wordt aangewezen om NCR Voyix te leiden.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!