Wouter Hoeffnagel - 03 oktober 2023

'Publieke posts op Facebook en Instagram gebruikt voor trainen Meta AI'

Meta AI, de nieuwe virtuele assistent van Meta, is door het bedrijf getraind met behulp van publieke posts op Facebook en Instagram. Private posts die gebruikers met een beperkt deel van hun volgers delen zijn hiervoor niet gebruikt.

'Publieke posts op Facebook en Instagram gebruikt voor trainen Meta AI' image

Dit zegt Nick Clegg, President of Global Affairs bij Meta, tegen Reuters. Clegg benadrukt dat private posts en private chatgesprekken van gebruikers niet zijn gebruikt voor trainingsdoeleinden. Ook zouden publieke posts met private details uit de trainingsset zijn verwijderd. Clegg meldt dat 'het overgrote deel' van de data die voor het trainen van Meta AI zijn gebruikt openbaar beschikbaar zijn.

Meta AI is in bètaversie beschikbaar via de platforms van Meta. De tool kan gebruikers in real-time informatie aanreiken en daarnaast afbeeldingen van fotokwaliteit genereren op basis van tekstuele input. Ook kunnen gebruikers vragen stellen aan Meta AI, die deze vervolgens beantwoord. Meta AI kan ook audiobestanden genereren.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!