Witold Kepinski - 10 oktober 2023

Israëlische tech business sector staat onder druk na aanvallen Hamas

De Israëlische tech business sector, die vaak hun kantoor hebben in en rond Tel Aviv (foto) zou na zware aanvallen van Palestijnse militanten zoals Hamas te maken kunnen krijgen met tegenvallers. De Israëlische technologiesector werd in 2023 al geconfronteerd met minder groei. Dat werd met name verergerd door interne politieke conflicten en protesten rond druk op de onafhankelijke rechtspraak. Dit melden verschillende investeerders aan het Israëlische tech media platform CTECH.

Israëlische tech business sector staat onder druk na aanvallen Hamas image

'Van technologiebedrijven die in Israël actief zijn, wordt verwacht dat ze de veiligheid versterken, omdat ze met verstoringen te maken kunnen krijgen, zeggen investeerders en analisten, nadat Hamas-terroristen uit Gaza honderden Israëli's hebben vermoord en een onbekend aantal anderen hebben ontvoerd', aldus CTECH.

De Israëlische tech business is de snelst groeiende sector en goed voor 14% van alle banen. De koersen van Israëlische aandelen en obligaties daalden na de massale aanval in Zuid Israël door Palestijnse militanten zoals Hamas waarbij vele honderden doden vielen bij Israëlische militairen en burgers, waaronder ook buitenlandse toeristen.

Echter zullen veel tech specialisten in het leger gaan dienen, waardoor ze niet meer hun normale werkzaamheden kunnen doen voor grote bedrijven zoals Microsoft, Intel, NVIDIA, Tower Semiconductor, Meta, Alphabet (Google) en Apple. 

In juni zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Intel van plan was 25 miljard dollar uit te geven aan een nieuwe fabriek in de zuidelijke stad Kiryat Gat, zo'n 42 kilometer van Gaza.

Door de politieke spanningen hebben Israëlische tech-startups zich vaker in de Verenigde Staten gevestigd.

Lees meer hier.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!