Witold Kepinski - 11 oktober 2023

Tech giganten en investeerders steunen Israël

Grote tech giganten en investeerders steunen Israël na de bloedige inval van Hamas in het zuidelijke deel van Israël afgelopen 7 oktober 2023

Tech giganten en investeerders steunen Israël image

Het Israëlisch tech media platform CTECH meldt dat een aanzienlijk aantal buitenlandse durfkapitaalfondsen en grote bedrijven, zoals Oracle, hebben hun steun aan Israël uitgesproken en zelfs donaties gedaan aan verschillende Israëlische reddingsorganisaties. 

Onder de bijdragende fondsen bevindt zich Insight Partners, die een verklaring van steun en veroordeling heeft afgegeven voor de tragische gebeurtenissen die Israël treffen. Ze kondigden een donatie van één miljoen dollar aan aan verschillende Israëlische entiteiten aan en beloofden aanvullende donaties van maximaal één miljoen dollar, gedaan door investeerders, ondernemers of andere individuen, te verdubbelen.

De Amerikaanse investeringsgigant General Catalyst meldt 250.000 dollar te investeren in lokale ondersteunende organisaties.

Oracle doet donatie van één miljoen dollar aan Magen David Adom. Tegelijkertijd zal Oracle een uitgebreide campagne lanceren om donaties in te zamelen voor de reddingsorganisatie onder haar 150.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf heeft beloofd elke donatie van zijn werknemers dollar voor dollar te verdubbelen, zonder limiet op het bijdragebedrag. Oracle, dat onder leiding staat van CEO Safra Catz, die wordt beschouwd als een van de meest prominente Israëliërs in de technologie-industrie, heeft de terroristische aanval van Hamas krachtig veroordeeld.

Naar verluidt heeft Pat Gelsinger, de CEO van Intel, een brief naar alle werknemers. "Mijn hart gaat uit naar al onze werknemers in Israël en naar degenen met familie en vrienden in de regio”, zo schrijft hij in de brief.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!