Wouter Hoeffnagel - 12 oktober 2023

Conscia sluit raamovereenkomst met Z-CERT

IT-dienstverlener Conscia gaat verschillende beheerde beveiligingsdiensten vanuit een Security Operation Center (SOC) aan zorginstellingen. Het sluit hiervoor een raamovereenkomst met expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg Z-CERT. Zorgorganisaties kunnen bij Z-CERT terecht voor de uitvraag van managed detectie en respons cybersecuritydiensten, waarbij Z-CERT de zorgorganisatie koppelt aan een strategische partner zoals Conscia.

Conscia sluit raamovereenkomst met Z-CERT image

Z-CERT selecteerde na een intensieve voorselectie een klein aantal samenwerkingspartners. Conscia kreeg op het gebied van kwaliteit door de beoordelingscommissie de hoogste score toegewezen.

Cyberweerbaarheid vergroten

Marcel Cappetti, algemeen directeur bij Conscia: “Veilige IT en cyberweerbaarheid spelen een steeds grotere rol in de gezondheidszorg. Een integraal beveiligde IT infrastructuur met 24/7 monitoring en detectie én beveiliging van medische apparatuur zijn daarin belangrijke voorwaarden. Het moet namelijk te allen tijde veilig zijn om patiënten te behandelen en te verzorgen, op een veilige manier te vergaderen op afstand of medische informatie te raadplegen, net als het verlenen van een groeiend aantal medische consulten op afstand. Patiëntveiligheid staat hierbij centraal. Z-CERT vervult daarin de belangrijke functie als vraagbaak en eerste aanspreekpunt op het gebied van cybersecurity in de zorg. Met onze dienstverlening en ruim dertig jaar ervaring in de zorgsector, ondersteunt Conscia de Nederlandse zorg maximaal op het gebied van cyberweerbaarheid.”

Beide organisaties werken sinds 2021 samen rondom de uitwisseling van zorgspecifieke dreigingsgegevens en het delen van andere relevante inzichten. Dankzij de nieuwe overeenkomst wordt dit in de toekomst verder geïntensiveerd. Cappetti: “We zien het als een belangrijke taak om met onze kennis en ervaring in de zorg ook bij te dragen aan de toekomst ervan. In een snel veranderend dreigingslandschap is het belangrijk dat we de samenwerking met elkaar zoeken door dreigingen en inzichten te delen. Samen met Z-CERT willen we de zorgbranche ondersteunen met 24/7 managed detectie en respons, bijdragen aan de groei van de digitale volwassenheid en het verlagen van de werkdruk bij zorginstellingen.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!