Wouter Hoeffnagel - 20 oktober 2023

Nutanix vernieuwt Elevate Partner Program

Nutanix geeft zijn Elevate Partner Program een update. Vernieuwd zijn onder meer de incentive-structuur en channel-led verkoopmogelijkheden waarmee partners controle houden over deals, gedurende de gehele verkoopcyclus. Deze ontwikkelingen bieden partners nieuwe mogelijkheden voor bedrijfsgroei, voor het verbeteren van hun skills en het maximaliseren van hun inkomsten.

Nutanix vernieuwt Elevate Partner Program image

“Nu technologie zich in een hoog tempo blijft ontwikkelen, staan organisaties in elke sector te popelen om de kracht van digitale transformatie, datagestuurde inzichten, AI en de cloud te benutten”, aldus Sven Schoenaerts, Director NEEUR Channel, OEM, Alliances bij Nutanix. “Om ons gewaardeerde partnerecosysteem te ondersteunen, gaat onze inzet verder dan alleen woorden. We richten ons op het plaatsen van partners in de bestuurdersstoel van de verkoopcyclus, zodat ze omzetgroei en winstgevendheid stimuleren en tevreden gebruikers houden.”

Vernieuwde incentive-structuur

Nutanix vernieuwt de incentives van het Elevate Partner Program en het Performance+ Deal Registration Program voor het fiscale jaar van 2024 (FY24). De bijgewerkte incentive-structuur omvat:

  • Larger Payout for New Business Individual Incentive: verkopers en sales engineers (SE's) kunnen nu een 2% incentive verdienen voor het identificeren, registreren en binnenhalen van new business met Nutanix. Dit stimuleringsprogramma is een aanvulling op de New Business Rebate voor partner reseller-organisaties, dat de lucratieve structuur van FY23 behoudt.
  • Increased Discount Advantage for Deal Registration: FY24 biedt meer voordeel voor partners die deals registreren en naar het vereenvoudigde productportfolio van Nutanix verwijzen, aangezien er nu tot 22% meer voordeel is in vergelijking met niet-geregistreerde kortingen. Het registreren van deals biedt niet alleen deal-bescherming, maar kan ook leiden tot een grotere winstgevendheid per deal.
  • Performance Bonuses: partners die het beste presteren krijgen de kans om nog meer te verdienen via het Outperformance Rebate-programma.

Controle over de volledige verkoopcyclus

Channel-led selling biedt Nutanix-partners deal-controle gedurende de gehele verkoopcyclus voor klanten en prospects in geselecteerde accounts, waardoor partners in de lead zijn tijdens de hele verkoopcyclus.

Specifieke updates zijn:

  • Een winstgevende channel-led selling rebate incentive in het FY24 Elevate Partner Program, opgezet om partners nog winstgevender te maken als ze nieuwe deals winnen met deze specifieke accounts.
  • Toegewijde Channel-Led Sales Resource Centers over de hele wereld, speciaal opgezet om partners te ondersteunen bij deals met specifieke accounts in elk facet van de verkoopcyclus.
  • Nieuwe enablement-trajecten die medio oktober van start gaan in het bijgewerkte Nutanix University-platform om ervoor te zorgen dat partners beschikken over de verkoop-, technische en service-mogelijkheden die nodig zijn voor hybride multi-cloud-oplossingen.

Daarnaast is het helpen van partners bij het leveren van klantsucces gedurende de gehele verkoopcyclus van het grootste belang om bedrijfsgroei te realiseren. Om dit te ondersteunen neemt Nutanix stappen om partners meer inzicht te bieden in de gegevens van Annual Team Renewals (ATR). Door partners hier een uitgebreid overzicht van te bieden, kunnen Nutanix-partners problemen actief aanpakken, zodat hun klanten niet alleen tevreden zijn, maar ook floreren.

Sneller klanten naar hybride multi-cloud

Met Nutanix Cloud Clusters (NC2) kunnen partners de belofte van hybride oplossingen waarmaken zonder dure aanpassingen. Nutanix biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van cloud-marketplaces als een nieuwe route naar de markt, inclusief integraties met zowel Microsoft Azure- als AWS-marketplaces.

Partners kunnen nu gebruikmaken van probleemloze transacties en kortere verkoopcycli met hun klanten door programma's zoals de AWS Channel-Partner-Private Offer (CPPO) en Azure Multiparty Private Offers (MPO), waar beschikbaar, te gebruiken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!