Witold Kepinski - 21 oktober 2023

Juniper Networks biedt gedistribueerde security services-architectuur

Juniper Networks, speler in veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag bekend dat het nieuwe producten en oplossingen aan zijn Connected Security-aanbod heeft toegevoegd. Organisaties kunnen hiermee op eenvoudige wijze security services en regels voor zero trust-beveiliging inzetten binnen gedistribueerde datacenteromgevingen.

Juniper Networks biedt gedistribueerde security services-architectuur image

De nieuwe Connected Security Distributed Services Architecture van Juniper combineert de unified security management-benadering van Juniper met het beste aanbod op het gebied van routering en voorspellende bedreigingspreventie op basis van AI. Daarmee brengt deze combinatie het eenvoud in beheer en schaalbaarheid naar de beveiliging van datacenters. Vier nieuwe firewalls met een compacte vormfactor bieden daarnaast ongeëvenaarde beveiligingsprestaties en zorgen voor een verlaging van de kosten en het energie- en ruimteverbruik.

Door de komst van edge computing, multi-cloudomgevingen, 5G en IoT worden bedrijfsgegevens steeds vaker in geografisch verspreide locaties opgeslagen. Dit maakt het beheer en de beveiliging van deze data een stuk lastiger. Organisaties hebben daarom een moderne datacenterarchitectuur nodig om zich aan deze nieuwe ontwikkelingen aan te kunnen passen. Deze moderne datacenterarchitectuur moet voor betrouwbaarheid zorgen met geautomatiseerde datacenterprocessen, schaalbare ondersteuning voor de zwaarste workloads (zoals het trainen van AI-modellen) en uitgebreide bescherming van data, waar die zich ook maar bevindt.

De nieuwe oplossingen binnen de Connected Security-reeks van Juniper helpen organisaties om veilig en op eigen tempo over te stappen op een modern datacenter. Dit is mogelijk dankzij de volgende innovaties:

  • De Connected Security Distributed Services Architecture: Juniper is de eerste marktpartij die een architectuurontwerp aflevert dat de forwarding-laag en beveiligingslaag, die traditioneel binnen één firewall-appliance werden gecombineerd, volledig van elkaar loskoppelt. Organisaties kunnen op die manier hun bestaande routers uit de Juniper MX-serie gebruiken als een intelligente forwarding engine en load balancer. Dit unieke ontwerp biedt organisaties flexibiliteit met onafhankelijke schaalbaarheid zonder chassisbeperkingen, flexibiliteit door het gebruik van verschillende netwerkpaden en kostenefficiëntie. In combinatie met de Juniper Security Director Cloud hoeft er slechts één logisch element te worden beheerd, ongeacht het hoeveelheid extra firewall engines die aan de architectuur worden toegevoegd, of de vormfactor daarvan.
  • Voorspellende bedreigingspreventie op basis van AI: Deze oplossing bouwt verder op de oplossingen Adaptive Threat Profiling en Encrypted Traffic Insights van Juniper en genereert automatisch signatures die uniek zijn voor de omgeving van de klant. De oplossing maakt daarvoor gebruik van een proxy-loze architectuur. In combinatie met AI kunnen klanten profiteren van nog effectievere malware-preventie zonder vertraging van het verkeer. De verbeterde functie voor URL-filtering biedt fijnmaziger grip op het internetgebruik met de keuze uit meer dan 200 filtercategorieën. Deze functie biedt ondersteuning voor 200 talen. Daarnaast biedt een nieuw portal toegang tot vergaande inzichten in online content en de mogelijkheid om die eenvoudig opnieuw te categoriseren. De door AI ondersteunde beveiligingsoplossing stelt klanten en partners in staat om cyberbedreigingen sneller te voorspellen en te detecteren zodat menselijke experts hun focus kunnen richten op beveiligingstaken met een meer strategisch karakter.
  • Vier firewalls met marktleidende prestaties: De nieuwe firewalls uit de SRX-serie van Juniper Networks (SRX1600, SRX2300, SRX4300 en SRX4700) hebben een installatiehoogte van 1RU, bieden schaalbare prestaties tot 1,4 Tbps en zijn voorzien van ingebouwde zero trust-functionaliteit. Ze bieden de hoogste doorvoercapaciteit per rackeenheid van alle firewalls die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit wordt gecombineerd met MACsec met lijnsnelheid, ingebouwde TPM 2.0-chips en cryptografisch versleutelde apparaat-ID’s. Security-teams en netwerkbeheerders kunnen daarmee eenvoudig beveiligingsstatus van de apparaten op afstand verifiëren en de kans op supply chain-aanvallen reduceren. Verder bieden deze nieuwe firewalls, net als alle andere producten uit de SRX-serie, EVPN-VXLAN Type 5-integratie. Dit biedt security-teams integraal overzicht over het netwerk zodat ze sneller op cyberbedreigingen kunnen reageren.

In combinatie met de Connected Security Distributed Services Architecture van Juniper bieden deze nieuwe firewalls uit de SRX-serie organisaties nog meer mogelijkheden om op veilige wijze een datacenterarchitectuur in te richten en uit te bouwen met hun duurzaamheidsdoelen in gedachten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!