Witold Kepinski - 20 oktober 2023

Microsoft introduceert nieuwe data en AI toepassingen voor de zorg

Microsoft introduceert nieuwe data- en AI-oplossingen voor de gezondheidszorg aan waarmee organisaties de ervaring van patiënten en artsen kunnen verbeteren.

Microsoft introduceert nieuwe data en AI toepassingen voor de zorg image

Microsoft deelde ook hoe verschillende internationale klanten, waaronder Northwestern Medicine, Arthur Health, SingHealth en Sheba Medical Center, momenteel gebruik maken van deze technologie. Daarnaast benadrukte Microsoft de positieve Nuance DAX Copilot resultaten gerapporteerd door Atrium Health.

Een kort overzicht van het nieuws:

  • Nieuwe gezondheidzorg dataoplossingen in Microsoft Fabric brengen data samen en bieden organisaties een veilige en gecontroleerde manier om op data gebaseerde inzichten binnen hun organisatie te openen, analyseren en visualiseren, om uiteindelijk bedrijfswaarde te creëren en betere patiëntenzorg mogelijk te maken.
  • Nieuwe mogelijkheden van Azure AI helpen artsen en onderzoekers geïnformeerde beslissingen te nemen met Azure AI gezondheidsinzichten, zoals de tijdlijn van patiënten, vereenvoudiging van klinische rapporten en inzichten in radiologie.
  • De generatieve AI-mogelijkheden van de Azure AI Health Bot maken het mogelijk voor organisaties om snel virtuele AI-gezondheidsassistenten en chatbots te bouwen en in te zetten om patiënten te ondersteunen.
  • Tekstuele Analyse voor gezondheid is nu beschikbaar in zeven talen en ondersteunt de gezondheidszorg met open source templates om te helpen bij het ontvangen en labelen van medische gegevens.
  • Als eerste gebruiker van Nuance’s DAX Copilot geeft Atrium Health aan dat de dataoplossing belangrijke tijd bespaart in de documentatie van patiënt bezoeken.

Een volledig overzicht van de nieuwe data- en AI-oplossingen is te vinden in het officiële Microsoft blog.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!