Wouter Hoeffnagel - 23 oktober 2023

Conscia vervangt en beheert netwerk van Meander MC

Meander MC kiest Conscia voor het vervangen van zijn huidige Cisco-netwerk op alle locaties van het ziekenhuis. Als onderdeel van het traject vervangt Conscia het bestaande bedrade en draadloze netwerk door de nieuwste Cisco-apparatuur. Het project omvat zo’n 950 WLAN- en 10.000 LAN-aansluitingen.

Conscia vervangt en beheert netwerk van Meander MC image

De componenten in het huidige netwerk bereiken het einde van hun levensduur en de ondersteuning van hardware en software stopt binnenkort, waardoor deze aan vervanging toe zijn. Conscia was ook betrokken bij de aanleg en het beheer van het huidige netwerk van Meander MC in 2013. Vanwege de eerdere samenwerking, de tevredenheid over de huidige dienstverlening en de goede prestaties van het bestaande netwerk besloot Meander MC hiervoor ook nu weer met Conscia samen te werken. Het is de intentie van beide partijen om de bestaande raamovereenkomst met vijf jaar te verlengen, waarbij Conscia naast de vervanging opnieuw het netwerkbeheer verzorgt. De vervanging is onderdeel van een breder programma, waarin onder andere ook de centrale servers en firewall worden vernieuwd.

'Het fundament van onze IT-diensten'

Werner Zuurbier, cio bij Meander MC: “Het netwerk vormt het fundament van onze IT-diensten, we borduren daarom voort op de solide infrastructuur die al aanwezig is bij Meander MC. Desondanks is volledige vervanging van het netwerk een ingrijpend traject, waarbij het van groot belang is dat de reguliere zorg zo min mogelijk belast wordt. We zochten daarom een partner die in staat is om expertise in de zorg te combineren met een duidelijk toekomstplan. Zo bereiden we onze IT-infrastructuur voor op innovaties op het gebied van e-health, waarmee we de zorg nu en in de toekomst kunnen ondersteunen en verbeteren. Onze eerdere prettige ervaringen met Conscia maakte de keuze voor een hernieuwde samenwerking eenvoudig.”

Jos Schimmel, directeur marketing en sales bij Conscia: “Ook bij organisaties met een degelijke netwerkinfrastructuur, zoals het Meander MC is kennis van ziekenhuiszorg, medische apparatuur en 24/7 omgevingen onverminderd belangrijk om te kunnen adviseren over de beste vervolgstappen. Dankzij onze jarenlange ervaring in die disciplines zijn we in staat om het Meander MC te ondersteunen met de keuze voor de beste apparatuur en een gedegen aanpak voor de vervanging en beheer van het netwerk. Zo zorgen we er samen voor dat de IT-infrastructuur bij Meander MC klaar is voor een volgende periode van digitalisering, die ondersteunend is aan de kwaliteit van de zorg, het verbeteren van de dienstverlening en het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van het personeel.”

Op de foto v.l.n.r.: Werner Zuurbier, cio Meander MC, D.P. van Gorsel, Lid raad van bestuur en cfo Meander MC, Jos Schimmel, directeur marketing en sales Conscia, Geert van Werde, accountmanager Conscia

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!